2021/22 ББЛ А група – Изток, 1 кръг: Шоутайм – Шумен 62:72

Шумен започна участието си в ББЛ А група – Изток с победа като гост на шампиона от миналия сезон – Шоутайм Варна. Дублиращият ни отбор надигра варненци със 72:62 в изключително интересен и оспорван мач, който мина през няколко обрата. Мачът имаше особен заряд, тъй като в игра за Шоутайм се появиха трима бивши играчи на Шумен – Красимир Димитров, Милен Чолаков и Никола Николов.

Срещата започна с по-добра игра за настоящите шампиони, които с добра стрелба направиха серия от 8:0. Шумен се върна в мача след много добра игра в защита. Варненци все пак изиграха последните минути на първата част по-концентрирани и я затвориха с предимство 16:12. През втората четвърт играта бе равностойна като резултатът се движеше 2-4 точки в полза на домакините. При оставащи 4 минути до края Шумен изравни с тройка на Тончев, а в следващата атака Йоргов ни изведе с две точки напред. Както през първата част, така и в тази варненският отбор показа по-добра игра в края и след силна серия от 13:2 затвори първото полувреме с 9 точки аванс.

През второто полувреме Шумен излезе крайно мотивиран на игрището и показа много класен баскетбол. Защитата ни ограничи нападението на Шоутайм до само 10 точки, докато в атака шуменци рядко пропускаха и след като спечелиха третата част с 25:10, влязоха в последните 10 минути с 4 точки преднина. В последната част водени от капитана Виктор Серафимов, нашият тим успя да поддържа преднина от 8-9 точки през почти цялата четвърт. Последният съдийски сигнал дойде при 72:62 за Шумен, който започва надпреварата във второто ниво на българския баскетбол с много ценна победа в Showmen дербито.

Най-полезни за Шумен бяха Виктор Серафимов с 18 точки и 4 борби, Теодор Димитров с 12 точки и 6 борби, Ростислав Тончев с 12 точки и 7 борби, както и Пламен Русков с 11 точки и 5 борби.

За Шоутайм над всички бе Красимир Димитров с 14 точки и 12 борби. Павел Георгиев също се представи добре с 12 точки и 8 борби. Никола Николов с 9 точки и 1 асистенция и Милен Чолаков с 3 точки и 5 борби се включиха от пейката за своя тим.

Можете да гледате запис от двубоя тук:

Пълна статистика вижте тук: