2021/22 ББЛ А група – Изток, 1 кръг: Шумен-2 – Ънстопабъл 114:87

Уникален Ростислав Тончев и победа за Шумен-2 над Ънстопабъл със 114:87 във втория кръг на ББЛ А група – Изток, така можем да обобщим днешния мач на дублиращия отбор на Шумен. Рости поведе отбора ни към категорична победа с 13 тройки от 15 опита и 47 точки общо в един прекрасен мач с висока резултатност и красиви отигравания от страна и на двата отбора. Това е втора поредна победа на Шумен-2 в А група Изток, докато съперникът ни днес – Ънстопабъл записва втора загуба.

Ънстопабъл поведоха след първия си изстрел от тройката в мача. Паисиев върна една точка от наказателен и от този момент нататък започна невероятното шоу на Ростислав Тончев. ПЕТ ПОРЕДНИ ТРОЙКИ на Тончев изведоха Шумен напред с 13 точки – 16:3, а дори не бяха минали три минути от началото на мача. Пробиви на Паисиев и Любенов, както и тройка на Паисиев качиха преднината на Шумен до 17 точки. До края на първата четвърт Шумен нямаше проблем и затвори частта с тази преднина. През втората четвърт Ънстопабъл изравни играта и успяваше да се противопостави на шуменските нападения по-добре. Русков и Паисиев обаче играехе добре и нашият тим спечели втората четвърт с 21:18, оттегляйки се на почивката с 20 точки аванс.

Второто полувреме започна с нов кош на Тончев – този път от пробив. Йоан Йоргов също се разигра в нападение, а защитата ни не позволяваше лесни точки за Ънстопабъл и преднината на шуменци скочи до 30 точки. Въпреки голяма разлика Тончев нямаше намерение да спира и продължи да вкарва тройки от всяка позиция на игрището, затваряйки третата четвърт с тройка и 29 аванс за Шумен. В последната четвърт Янко Янков пусна всички юноши на отбора да натрупат опит и да покажат качества, но Ънстопабъл надушиха момента и бързо стопиха голяма част от изоставането си, като в един момент то бе 17 точки. Разбира се Тончев се върна на игрището и показа, че студения октомврийски следобед и съперниците не могат да охладят „горещата“ му ръка. Рости гръмна още три тройки в коша на съперника, оформяйки официално статистиката си – 13 тройки от 15 опита и 47 точки за 26 минути игра. Постижение, което надали ще бъде повторено скоро в България. Последната сирена дойде при 27 точки аванс за Шумен – 114:87.

Ростислав Тончев бе безспорният лидер на Шумен с коефициент 50 – 47 точки, 5 борби и 1 асистенция. Силен мач за юношата Никола Любенов, който записа 18 точки и 3 откраднати топки. Йоан Йоргов също имаше съществен принос за успеха със 17 точки, 2 борби и 2 асистенции.

За Ънстопабъл добър мач записаха Пламен Петков – 18 точки и 9 борби, Петър Демирев – 17 точки, 3 асистенции и 4 борби, Кирил Кънев – 17 точки и 2 борби.

ББЛ ще обявят програмата за следващия кръг в началото на следващата седмица, следете сайта ни и Фейсбук страницата, за да научите съперника на Шумен-2 в третия кръг на ББЛ А група – Изток.

Можете да гледате запис от двубоя тук:

Пълна статистика вижте тук: