2021/22 ББЛ А група – Изток, 11 кръг: Шоутайм – Шумен-2 72:68

Шумен записа втората си загуба в първенството на ББЛ А група – Изток. Шуменци отстъпиха на Шоутайм в мач от 11 кръг и както първата загуба, така и тази дойде в зала „Дечко Стефанов“ в Търговище. Шумен вече е трети зад Икономически университет и Шоутайм, но е и с мач по-малко от прекия си съперник днес.

Срещата започна силно за символичния домакин – варненският Шоутайм, който поведе с 6:2. Последваха силни минути за защитите на двата отбора, като грешките се редяха и в двете половини. Шумен заигра по-добре в нападение след средата на първата четвърт и обърна резултата в своя полза, но до края на частта Шоутайм показа по-добър мерник благодарение на Берк Мемехмед, Мартин Тодоров и Милен Чолаков – баскетболист от шуменската школа. Варненци затвориха частта с преднина от 5 точки – 21:16.

Втората четвърт ще се запомни с отличната защита на шуменския отбор, който допусна едва 5 точки. Шуменци почти затвориха коша си за домакините. Това помогна на нападението ни да организира лесни атаки, които завършваха с кош, в повечето случаи дело на Виктор Серафимов и Ростислав Тончев. Шумен обърна резултата в своя полза и се оттегли на почивка със 7 точки аванс – 33:26.

Второто полувреме започна с нова силна игра на Шумен, които след точни стрелби на Серафимов и Теодор Димитров (тройка) поведоха с 12 точки. Шоутайм обаче реагира адекватно в точния момент. Варненци спряха да допускат лесни стрелби и постепенно шуменският аванс започна да се топи. Отново сред най-активните в нападението на домакина бяха Берк Мехмед и Милен Чолаков. Три минути преди края на третата част резултатът бе изравнен. До края Шумен успя да вкара само три точки дело на Чойбашич, а Александър Иванов с кош и фаул, както и тройка на Милен Чолаков дадоха преднина на варненци от 6 точки преди последната четвърт.

Последните 10 минути продължиха с по-добри действия на Шоутайм, които вдигнаха авансът си до 11 точки. Шумен. Все пак шуменци показаха събуждане в средата на частта. Тройка на Тончев, кош и фаул на Чойбашич, както и добър пробив на Паисиев смъкнаха изоставането на Шумен до 4 точки. В последните три минути оборите си разменяха кошове, което бе изцяло в полза на варненци. В един момент авансът им отново стигна 8 точки, а време за обрат съвсем не остана. Шумен се бори здраво до края и успя да смъкне част от изоставането, но мачът бе затворен при 72:68 в полза на Шоутайм.

Много силен мач за Шумен изигра Милош Чойбашич, който се отчете с 13 точки и 18 борби. Силен мач и за Константин Паисиев с 15 точки и 10 борби. Виктор Серафимов също бе сред лидерите на Шумен с 14 точки и 10 асистенции.

За Шоутайм над всички бе бившият шуменски баскетболист Милен Чолаков със 17 точки и 17 борби. Берк Мехмед имаше принос с 23 точки и 4 борби. Друг бивш играч на Шумен, Николай Николов записа 14 точки и 7 борби.

На 13 март Шумен се изправя срещу Ънстопабъл в мач от 12 кръг, който ще се играе от 16.00 ч. в залата на Икономически университет Варна.

 

Можете да гледате запис от двубоя тук:

Пълна статистика вижте тук: