2021/22 ББЛ А група – Изток, 6 кръг: Шумен-2 – Шоутайм 83:70

Шумен-2 продължава победния си ход в ББЛ А група – Изток. Шуменци победиха отборът на Шоутайм с 83:70. Отборът ни бе домакин на турнира от 6 кръг в „Арена Шумен“. Така с 5 победи от 5 мача шуменският втори отбор води в класирането на региона заедно с ИУ Варна. Шоутайм пък остават трети въпреки, че записаха трета загуба от началото на редовния сезон.

Мачът започна равностойно двата отбора се познават изключително добре, тъй като в състава на Шоутайм играят трима бивши играчи на БК Шумен – Антон, Диков, Никола Николов и Красимир Димитров. Именно Димитров водеше нападението на варненския отбор в първата четвърт и вкара 13 от 20-те точки за отбора си. Шумен пък отбеляза 22 в първия период. Втората част започна със силна серия за Шумен от 11:0, но Шоутайм се окопитиха на време и изравниха играта в средата на четвъртта, като 3 минути преди края ѝ се разигра Антон Диков, който след като вкара две поредни тройки върна отбора си само на точка изоставане. Шумен не позволи на гостите да се върнат напред в резултата след кошове на Паисиев, Георгиев и Теодор Димитров, който изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона. Шумен си осигуриха аванс от 7 точки преди почивката.

В началото на второто полувреме играта отново бе равностойна, а добрата защита на Шоутайм им позволи отново да скъсят изоставането си само до 1 точки. Но отново в края на частта Шумен-2 по-голяма свежест и пак Константин Паисиев и Симеон Георгиев се разиграха в нападение, за да осигурят 8 точки аванс на отбора си преди последните 10 минути. Във финалната четвърт на мача шуменци започнаха отлично след кошове на Тончев и Георгиев преднината им стана двуцифрена. Опитните играчи в отбора на Шоутайм обаче знаят как се обръща такъв мач и отново натиснаха в правилния момент. Разликата падна до 6 точки, но бе време за Виктор Серафимов да се покаже най-доброто от играта си. Виктор вкара 8 поредни точки, асистира за кош на Папатеодору и след това добави още две точки, за да осигури солиден аванс от 9 точки 2 минути преди края. В последните минути шуменските баскетболисти показаха, че са се научили да затварят мачове и добавиха още точки към аванса си за крайното 83:70.

Капитанът на отбора Теодор Димитров бе най-полезен за Шумен с 15 точки, 4 борби и 2 асистенции. Паисиев също бе на ниво – 15 точки, 7 борби. Виктор Серафимов записа 13 точки, 6 борби и 8 асистенции. Симеон Георгиев отчете 12 точки, 12 борби и 3 асистенции.

За варненския отбор изключително силен мач за Красимир Димитров, който отбеляза 34 точки, грабна 9 борби и достави 3 завършващи паса. Антон Диков записа 11 точки и 3 асистенции.

Отново има неясното относно програмата на ББЛ А група – Изток и отново ще трябва да изчакаме преди да научим, къде, кога и срещу кого ще се изправи Шумен-2. Следете сайта ни и Фейсбук страницата на клуба.

 

Пълна статистика вижте тук: