2021/22 ББЛ А група – Изток, 7 кръг: Ънстопабъл – Шумен-2 64:88

Дублиращият тим на Шумен продължи победната си серия след успех над Ънстопабъл в отложен мач от 7 кръг на ББЛ А група – Изток. Шуменци се наложиха с 88:64 над опонента от Добрич и вече са с 10 победи и 2 загуби на първо място във временното класиране. Вторият, Икономически Университет Варна също е с 10 победи, но и с мач по-малко. Именно срещу ИУ излиза Шумен тази неделя – 3 април от 14.00 ч. в „Арена Шумен“.

Двата отбора започнаха срещата с размяна на кошове и до средата на частта нямаше откъсване. Но след петата минута Шумен заигра отличната защита позната от предишните мачове и разликата много бързо скочи до 14 точки в полза на домакините. Милош Чойбашич бе господар под кошовете. Освен борби и точки, трупаше и чадъри към статистиката си, а Константин Паисиев и Йоан Йоргов помогнаха за силната точкова серия на Шумен. Ънстопабъл затвориха частта с кош в последната секунда за 13 точки пасив – 14:27.

Втората четвърт продължи с кошове на Чойбашич, но след като разликата се качи до 17 точки последва отпускане в редиците на Шумен и Ънстопабъл се възползва. Добричкият отбор вкара доста точки на бърза атака в средата на частта и намалиха изоставането си до 9 точки. Шумен обаче се съвзе и след добра стрелба от далеч на Аристидис, Йоргов и Георгиев отново качи разликата си до 15 точки. До края последва размяна на кошове и почивката дойде при 48:34 в полза на Шумен.

Третата четвърт започна с 5 бързи точки за Ънстопабъл, които влязоха мотивирани за обрат във второто полувреме. Енергията в играта им помогна да поддържат разликата 10-на точки до средата на частта, но силите им не стигнаха за повече. Симеон Георгиев и Теодор Димитров с тройки осигуриха аванс над 20 точки. Шумен завърши четвъртта с 25 точки аванс – 71:46.

В последната четвърт на игрището се появиха почти всички кадети на Шумен и показаха много сърцата игра. Ънстопабъл успя да свали 5 точки в началото на частта, но до края шуменци успяха да задържат аванса си с точни стрелби отдалеч и въпреки, че загубиха частта с 18:17 показаха, че Шумен може да разчита на много качествени баскетболисти в бъдеще.

Милош Чойбашич направи поредния си силен мач за Шумен-2 с 23 точки и 20 борби. Йоан Йоргов също бе сред лидерите на отбора – 18 точки и 8 борби. Паисиев бе на обичайното ниво с 11 точки, 6 борби и 5 асистенции. Симеон Георгиев бе с 6 точки и 9 асистенции.

За Ънстопабъл добър мач изиграха Иван Иванов с 20 точки и 7 борби, Петър Демирев с 15 точки, 4 борби и 6 асистенции, Кирил Кънев с 9 точки и 8 борби.

 

Можете да гледате запис от двубоя тук:

Пълна статистика вижте тук: