2022/23 ББЛ А група – Изток, 5 кръг: Шумен-2 – Шоутайм 67:96

Дублиращият отбор на Шумен отстъпи на Шоутайм с 67:96 в мач от 5 кръг на ББЛ А група – Изток. Мачът се игра в добричката зала „Добротица“, която прие кръга в източния регион на ББЛ. Варненският отбор Шоутайм остава лидер, непобеден и след този мач с 5 победи. Шумен-2 има 3 успеха и 2 поражения и заема 3 място.

Срещата започна равностойно с размяна на кошове за двата отбора, които не демонстрираха много добра успеваемост при стрелбата. След 5 минути игра Шоутайм имаше само точка пасив – 12:11, а основния им коз в нападение бе бившия шуменски баскетболист – Красимир Димитров. След средата на частта Шоутайм показаха по-големия си опит и класа. Варненци се възползваха от грешките на шуменци и започнаха да трупат аванс, който достигна 10 точки в края ня първата част – 27:17. Дмитър Найденов и още един бивш играч на Шумен – Симеон Георгиев показаха точен мерник за Шоутайм.

Друг бивш шуменски играч – Милен Чолаков откри втората четвърт с тройка за варненци, но Шумен нямаше намерение да предава мача още в тази част. Окан Хасанов и Росен Иванов бележеха за Шумени не даваха разликата да стане недостижима. Тройка на Иванов свали шуменското изоставане до 11 точки половин минута преди края, но Симеон Георгиев даде спокойствие на Шоутйам преди почивката с кош в самия край и 49:36 за варненци.

И третата четвърт започна с кош на Чолаков, но отново Росен Иванов връщаше кошове и дръжеше Шумен в мача. Шоутайм обаче показа, че е опитен отбор и знае, кога може да се възползва от грешктие на противника. Красимир Димитров и Димитър Найденов проявиха стрелковите си умения в точния момент и разликата скочи до 17 точки за варненци. Станислав Бънков и Баръш Мустафа показаха добри изяви в нападение за Шумен, но разликата се задържаше над 15 точки през почти цялата трета част. В края Шоутайм отново се възползваха от грешките на нашият тим и вдигнаха аванса си над 10 точки – 74:53.

В последната част варненци сякаш вече бяха уверени в победата си и това им позволи да играят доста по-свободно и с настроение. Разликата продължи да се увеличава в тяхна полза, а неоптния шуменски тим не намираше начин да противодейства на добрите атака на противника. Симеон Георгиев, Александър Иванов и Боян Тодоров бяха най-резултатни за Шоутайм в тази четвърт и докараха преднината на своя тим над 30 точки. До края на мача шуменци успяха единствено да свалят разликата до 29 точки и срещата завърши 96:67 в полза на варненци.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Пълната статистика от срещата: