2022/23 ББЛ А група – Изток, 6 кръг: Ънстопабъл – Шумен-2 74:89

Дублиращият тим на Шумен записа 4-та си победа в ББЛ А група – Изток. Шуменци се наложиха над Ънстопабъл Добрич в мач от 6 кръг с 89:74. Шумен е на второ място във временното класиране след лидера Шоутайм, който е непобеден до момента, докато Шумен освен 4 победи има и две загуби. Днешният ни съперник – Ънстопабъл е на 5-то място със само 1 успех.

Шуменци започнаха по-добре срещата благодарение на младите си надежди Баръш Мустафа, Станислав Бънков и Никола Любенов и повдоха с 8:3. Ънстопабъл обаче изравниха играта чрез Кънев и Демирев. Мачът се играеше кош за кош през почти цялата първа четвърт. Никола Любенов продължи да води шуменското нападение с точна ръка от далчено разстояние. В края на частта за Шумен се разигра друга млада надежда – Окан Хасанов, който също показа точен мерник и осигури аванс на нашия тим от 3 точки, а Любенов затвори първия период с кош за 25:20 в полза на шуменци.

Ънстопаблъ започна по-силно втората четвърт и изравни резултата, но Шумен не позволи на добричкия отбор да излезе напред. Веселин Байчев също показа добър мерник от далеч. Един от най-опитните в шуменския отбор – Росен Иванов върна преднината от 5 точки в средата на частта. До края отборите продължиха да си разменят кошове и шуменци поддържаха аванса си от 5 точки благодарение на Стефан Нивелинов, който също се разигра в нападение. Първото полувреме завърши при 41:36 за Шумен.

Ънстопабъл повтори началото на втория период и след почивката, връщайки равенстовот на таблото след нови кошове на Кирил Кънев и бившия шуменски баскетболист – Кирил Кирилов. Росен Иванов и Никола Любенов отоново се нагърбиха с отговорността в нападение за Шумен, а мачът се играеше кош за кош в тези минути, нито един от двата отбора не можеше да се откъсне. Нашият тим все пак успя да върне част от преднината си в края на тертата част благодарение на Ивелин Йорданов и нова тройка на Любенов.

Последната четвърт започна с два точни фуала на Росен Иванов, след които двата отбора си размениха по една тройка. Но от този момент нататък шуменци започнаха да играят отлично в двете фази на играта. Добрата ни защита позволи на Ивелин Йорданов и Станислав Бънков да се разиграят в нападение. Йорданов отбеляза 10 точки (две тройки) в рамките на само 2 минути и половина, а преднината на Шумен скочи до 19 точки. Кирилов спря шуменската серия и Ънстопабъл изравни играта, но разликата се запазваше 14-15 точки в полза на Шумен през следващите 4 минути. Добричкият отбор намали изоставането си до 11 точки при оставащи 2 минути до края, но Росен Иванов знаеше какво да направи в тези минути, за да може Шумен да затвори мача победоносно. Отборът ни се справи и в защита, за да си осигури победата с 15 точки – 89:74.

В следващия кръг Шумен се изправя срещу Икономически университет Варна, следете сайта ни за да разберете кога и къде ще се играе мача.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Пълната статистика от срещата: