2022/23 ПЛЕЙОФИ, ББЛ А група – Национални финали: Шумен-2 – Чавдар Троян 85:62

Шумен-2 победи Чавдар Троян в мачът на загубилите в четвъртфиналите на Националните финали в ББЛ А група. Нашият тим се наложи с 85:62 и ще заеме пето място в крайното класиране за сезон 2022/23.

Срещата започна ударно за нашия тим, който поведе с 11:2 след само 4 минути игра. Чавдар обаче изравни играта и двата отбора си разменяха кошове до края на първата четвърт, която завърши с аванс о 8 точки за Шумен – 22:14. Силно в нападение за нашият тм играха Станислав Бънков и Пламен Русков.

Шумен започна по-добре и втория период. Защитата на шуменци не позволяваше на троянци да вкарват лесно точки, а Бънков, Мустафа, Хасанов и Байчев докараха разликата до 14 точки в наша полза. До края на първото полувреме Чавдар не намери начин да се противопостави на отличната стрелба на шуменци и разликата скочи до 18 точки – 47:29.

След почивката Шумен продължи да бъде по-добрия отбор, вкарвайки голяма част от изстрелите си. Любенов, Хасанов и Бънков продължиха да бележат тройки в коша на троянци, а основното ни оръжие в тези минути бе Баръш Мустафа, който трудно беше спиран от Чавдар. До края на третата четвърт отборът воден от Звонко Папак направи разлика от 32 точки – 75:43 и на практика реши мача в своя полза.

Въпреки, че бе без голяма част от основните си играчи в този мач, Чавдар Троян изигра силна последна четвърт и успя да намали изоставането си с 9 точки след като взе последната четвърт с 19:10. Шумен обаче бе крайния победител – 85:62.

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата