2023/24 ББЛ А група – Изток, Плейофи, мач за 3/4 място: Шумен-2 – Ънстопабъл 100:68

Дублиращият отбор на Шумен отново с медали в първенството на ББЛ А група – Изток. Нашият тим се наложи в спора за бронзовите медали над Ънстопабъл Добрич със 100:68. Това е четвърти пореден сезон, в който Шумен печели медали в източния регион на ББЛ А група.

Мачът срещу Ънстопабъл Добрич за 3-то място започна изключително равностойно. В първите 5 минути двата тима си разменяха кошове, а разликата бе в рамките на един кош. При 13:13 в средата на първата част добричкият тим заигра по-добре. Дама бивши шуменски баскетболисти водеха нападението на Ънстопабъл в тази четвърт – Кирил Кирилов и Пламен Русков. Разликата стигна 8 точки, но в края на частта шуменци показаха характер и след кошове на Джанер Асенов и Баръш Мустафа успяха да се върнат на 3 точки от съперника – 24:27.

Шумен пое инициативата във втората четвърт Баръш Мустафа вкара 5 поредни точки, последва тройка на Веселин Байчев и шуменци вече водеха с 5 точки. Ънстопабъл не успя да отговори. Баръш продължи да тормози защитата на добричкия отбор през цялата четвърт. Въпреки усилията на Пламен Русков, Ъснтопабъл така и не намери начин да отговори на агресивната шуменска защита, и не успя да смъкне изоставането си под 6 точки до края на първото полувреме. На почивката Шумен имаше комфортен аванс от 11 точки – 46:35.

Двуцифрената преднина сякаш даде допълнителна мотивация на Шумен и през второто полувреме нашият тим играеше още по-добре нападение. Баръш Мустафа си правеше каквото иска в атака и вкарваше от всяка позиция. Добричкият тим така и не намери начин до го спре. Шуменската защита продължи да играе на ниво, въпреки че не бе толкова агресивна както през втората част. Третата четвърт бе спечелена от Шумен с 27:17.

В последната четвърт нашият тим затвори мача подобаващо, като продължи да вкарва лесни точки. Баръш Мустафа завърши срещата с впечатляващите 42 точки. Владислав Станев, Станислав Бънков и Веселин Байчев също се разиграха в последната част и в крайна сметка нашият тим затвори мача с разлика – 100:68.

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата