2023/24 ББЛ А група – Изток, 2 кръг: Шумен-2 – Шоутайм 66:92

Шумен-2 загуби срещата си от 2 кръг в ББЛ А група – Изток, играна в залата на Икономически университет. Нашият тим отстъпи на трикратния шампион в региона – Шоутайм с 66:92. Варненския отбор е непобеден до момента – 2 успеха от 2 мача. Шуменци са с победа ипоражение след 2 изиграни мача.

Срещата започна равностойно с размяна на кошове и до средата на частта нито един от отборите не се откъсваше. Два поредни коша на Веселин Байчев изведоха Шумен напред с точка – 15:14. В оставащите 4 минути до края обаче опитния отбор на Шоутайм бързо започна да намира слабите места в шуменската защита и в същото време не позволяваше лесни стрелби към своя кош. Символичните гости взеха аванс от 9 точки преди началото на втората четвърт – 27:18.

Отново се стигна до размяна на кошове за началото на третата четвърт. Шумен стреляше отлично от дистанция и благодарение на Окан Хасанов и Джанер Асенов задържаше разликата едноцифрена. Шоутайм също показаха добра игра в нападение водени от Станислав Цонков. В края на частта Шотайм показаха повече енергия и агресивност, което им помогна да увеличат преднината си до 13 точки преди почивката – 49:36.

И второто полувреме започна с тройки – за Шумен точен бе Бънков, за Шоутайм – Петров. Последва обаче силна серия на Шоутайм в защита, която не позволи на шуменци да стигнат до кош почти 5 минути. Кошове на Цонков, Петров и Франсис пък извеодха варненци напред с убедителна преднина 27 точки. Това обаче не смути младите шуменски баскетболисти. Те бяха наясно, че съперника е много по-силен и играеха така сякаш няма какво да губят. Тройки на Ивелин Йорданов и Станислав Бънков, както и забивка на Владислав Станев бързо смъкнаха шуменското изоставане на 17 точки. До края на третия период Шоутайм все пак се оттеглиха с преднина над 20 точки – 72:51.

Нова размяна на кошове и доста по-бавно темпо в последния период, наложено от опитния отбор на Шоутайм, който знеше, че трябва просто да запази преднината си. Шуменци сякаш разбраха, че няма да могат да настигнат съперника и в края позволиха на варненци да качат още аванс си до 26 точки за крайното 92:66 в тяхна полза.

В следващия кръг Шумен-2 ще се изправи срещу Ънстопабъл Добрич.

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата