2023/24 ББЛ А група – Изток, 8 кръг: Шумен-2 – Ънстопабъл 93:55

Дубълът на Шумен взе своята четвърта победа в ББЛ А група – Изток след като победи убедително Ънстопабъл Добрич с 93:55 в мач от 8 кръг на първенството игран във Варна. Нашият тим е на трета позиция до момента с 4 победи и 4 загуби, докато Ънстопабъл е на шесто място с 2 победи.

Срещата започна отлично за шуменци, които до средата на Първия период имаха преднина от 10 точки – 15:5. Силна игра в нападение на Веселин Байчев, Баръш Мустафа и Окан Хасанов дадоха спокойствие в шуменски редици още от самото начало. Въпреки усилията на бившия шуменски играч – Кирил Кирилов, който водеше нападението на добричкия тим, нашият тим просто не позволяваше на Ънстопабъл да стига до лесни кошове. До края на първата част Шумен запази аванс от 9 точки – 23:14.

През втората четвърт обстрелът от тройката на коша на Ънстопабъл продължи. Байчев, Мустафа, Бънков и Хасанов просто не можеха да бъдат спрени от защита на добричлии. Защитата ни също си свърши работата и след 26:11 във втория период на практика мачът бе решен в полза на Шумен.

В третата четвърт играта продължи кош за кош. Освен Кирилов, други двама бивши шуменски играчи водеха нападението на Ънстопабъл – Пламен Русков и Аристидис Папатеодору. Усилията им обаче стигаха да се поддържа разлика от 25 точки в полза на Шумен. Третата част приключи при 65:40 в наша полза.

В последната част Шумен просто се забавляваше на терена. Нашият тим бележеше от всяка възможна позиция, основно благодарение на Веселин Байчев, който завърши мача с 30 точки – 7 точни тройки. Станислав Бънков също бе труден за спиране. Шуменци бяха убедителни и в тази част – 28:15 и 4-та победа в ББЛ А група – Изток с убедителното 93:55.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата