2023/24 ББЛ A група – Изток, 13 кръг: Черноморец Black Sharks – Шумен-2 69:78

Дубълът на Шумен спечели домакинството си на Черноморец Black Sharks със 78:69 в отложен мач от 4 кръг на ББЛ А група – Изток. Шуменци са на трето място във временното класиране със 7 победи и 4 загуби, а бургаският тим е една позиция нагоре с 9 победи и 4 загуби.

Срещата започна равностойно с размяна на кошове. Двата тима се не даваха предимство и се бореха да останат начело в първата четвърт. Шумен разчиташе в тези първи минути на точната ръка на Баръш Мустафа, Окан Хасано и Веселин Байчев. Ростислав Алексов пък водеше нападението на гостите. Димитър Найденов също се разигра са Черноморец и до края на първата четвърт бургазлии взеха аванс от 3 точки – 18:15.

Второто полувреме продължи с по-добра игра за гостуващия тим и отново Ростислав Алексов, който носи екипа на Шумен един сезон бе главната заплаха за коша на нашият тим. Гостите направиха преднина от 7 точки до средата на частта. Баръш Мустафа обаче продължи да ниже тройки. Станислав Бънков също показа точен мерник. „Акулите“ все пак запазиха аванс от 3 точки преди почивката след наказателен от Галин Чолаков и забивка на Михаил Павлов.

Второто полувреме започна с нов кош на Чолаков, но Баръш Мустафа и Стефан Невелинов бързо стопиха аванса на Черноморец до само точка. Шумен заигра уверено и в следващите няколко минути нашите момчета направиха аванс от 7 точки. Бургазлии отговориха чрез Иван Згурафов, който отбеляза 6 поредни точки.Тройки на Баръш Мустафа и Окан Хасанов обаче върнаха Шумен отново напред. Пак последва серия за гостите, които чрез Найденов и Алексов изравниха, а след това тройка на Чолаков ги изведе напред. Последва нов обрат след силен край на третата част за Шумен и нашият тим влезе в последната четвърт с 3 точки аванс – 59:56.

Черноморец започна четвъртата част с две тройки на Чолаков и Павлов. Последва размяна на точни изстрели и до средата на частта резултатът продължи да се движи 1-2 точки за Черноморец. Шуменските баскетболисти обаче натиснаха в последните 5 минути на мача. Много по-добра защита за нашият тим, а в нападение Мустафа (завършил с 34 точки – 8 тройки), Бънков, Станев и Невелинов осигуриха победа за Шумен – 78:69.

В следващия 9 кръг двата отбора отново ще се изправят един срещу друг. Все още няма дата и час за срещата.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата