2023/24 ББЛ A група – Изток, 13 кръг: Ънстопабъл – Шумен-2 68:77

Дублиращият отбор на Шумен записа своя шести успех в ББЛ А група – Изток. Шуменци победиха като гост Ънстопабъл Добрич със 77:68 в мач от 13 кръг. Шумен-2 заема трето място в първенството с 6 победи и 4 загуби до момента. Ънстопабъл е с 3 успеха и 8 поражения до момента на пета позиция.

Срещата започна с размяна на кошове, с минимално предимство за Шумен в първите няколко минути. Ънстопабъл обаче заигра много агресивно и до средата на първата четвърт взе лидерство в резултата след силна игра на Петър Демирев и Кирил Кънев. Две тройки на Владислав Станев и Окан Хасанов върнаха преднината на Шумен. До края на първата четвърт двата отбора си разменяха кошове и домакините в крайна сметка взеха аванс от 1 точка – 19:18.

Пламен Русков и Кирил Кирилов – двама бивши шуменски баскетболисти носеха точките за Ънстопабъл в началото на втората част. Двата отбора продължиха да си разменят кошове. Окан Хасанов продължи да ниже тройки за Шумен, а Кирил Кънев бе основния реализатор за добричкия тим. Домакините успяваха да се откъснат с по 4-5 точки, но Шумен винаги отговаряше и се връщаше на точка зад противника. Петър Демирев затвори първото полувреме с добър пробив през цялата шуменска защита, който даде преднина от 3 точки за Ънстопабъл на почивката – 36:33.

Шуменци излязоха през второто полувреме с мисия – да спечелят мача. Нашият тим играеше повече от добър баскетбол в третата четвърт. Защитата ни бе на много високо ниво и почти затвори възможностите на Ънстопабъл за точки. Добричкият тим реализира едва 9 точки в тази част. Стрелбата на шуменци пък бе почти безупречна. Нашият тим реализира 5 тройки – 4 от които дело на Веселин Байчев. Той беше в основата на това Шумен да реализира 27 точки в този период. Окан Хасанов и Владислав Станев бяха другите двама с отлично представяне за нашият тим. Шумен си осигури преднина от 15 точки преди последната част – 45:60.

В четвъртия период нашият тим продължи да играе агресивно, но Ънстопабъл също хвърлиха много усилия в нападение. Домакините се разиграха и се опитаха да се върнат в мача. Пламен Русков започна ударно частта, вкарвайки първите 6 точки за Ънстопабъл. Петър Демирев и Кирил Кънев също се развихриха в нападение, но Шумен издържа. Баръш Мустафа бе човекът, който се нагърби със задачата преднината в резултата да остане в полза на Шумен. Нашият тим не позволи обрат и затвори мача с 9 точки в своя полза – 77:68.

В следващия – 14 кръг Шумен-2 гостува на Черноморец Black Sharks.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата