2023/24 ББЛ Б група – Изток, Плейофи, четвъртфинал 2 мач: Шумен-3 – МУ Варна 50:93

Шумен-3 загуби и вторият двубой от плейофната серия срещу Медицински университет Варна с 50:93. Така с 2:0 победи МУ продължават на полуфиналите на ББЛ Б група – Изток, където ще се изправят срещу Bay Kings Varna. Шуменският трети отбор, който е съставен основно от кадетите на клуба, играе първи сезон в ББЛ Б Група – Изток и можем да заявим, че сезона бе успешен – както от гледна точка на резултатите, така и от опита и игровите минути, които успяха да натрупат младите надежди в нашия клуб.

Срещата, която отново се игра в залата на Икономически университет Варна, започна повече от добре за МУ, които водени от Шон Даамен и шуменеца – Милен Чолаков бързо натрупаха сериозна разлика. След само 5 минути игра „медиците“ вече водеха с 13 точки – 6:19. До края на първата четвърт шуменци изравниха играта, но разликата от 13 точки се запази – 12:27.

През втората четвърт играта не се промени, и МУ продължиха да доминират, но все пак видяхме малко по-голямо старание на шуменските баскетболисти в защита. Димитър Стоянов и Емир Февзи бяха най-ефективни за Шумен в нападение, но нашият тим отново стигна до едва 12 точки. Варненци пък отбелязаха 20, като Тим Даамен и Илхан Арабаджиев бяха основните им оръжия в атака. МУ се оттеглиха на почивка с комфортен аванс от 23 точки – 24:47.

И в третата четвърт доминация на Медицинския бе отчетлива. Милен Чолаков и Христо Ганчев се погрижиха разликата да мине 30 точки. Шумен почти нямаше отговор в защита, а и борбите под двата коша бяха с много в полза на варненци. „Медиците“ спечелиха убедително и тази четвърт с 27:14.

Абсолютно същото развитие и в последната четвърт. МУ вкарваше своите положения, докато Шумен трудно стигаше до лесна стрелба, а дори когато го правеше, пропуските бяха повече от вкараните изстрели. В крайна сметка Медицински университет затвори мача с 93:50 и си осигури място на полуфиналите в ББЛ Б група – Изток.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата