2023/24 ББЛ Б група – Изток, 13 кръг: Шумен-3 – Консуматорите 76:66

Шуменският трети отбор записа 7-а победа в ББЛ Б група – Изток. Нашият тим се наложи над Консуматорите със 76:66 в мач от 13 кръг на първенството. Нашият тим е на 6-о място с актив от 7 победи и 4 загуби, но и с по-малко мачове от конкурентите. Днешния съперник е на 7-о място с 4 победи и 8 загуби.

Срещата започна с повече пропуски и грешки за двата отбора. Шуменският тим за пореден мач разчиташе основно на Джанер Асенов и Владислав Станев да носят точките в първата част. Консуматорите трупаха точки благодарение на Божидар Рацъ и Валентин Добрев и в крайна сметка взеха първата част с минимална преднина 14:13. Втората четвърт бе далеч по-резултатна. Шуменци започнаха да вкарват голяма част от изстрелите си – Димитър Стоянов, Радостин Божилов, Асенов и Станев наказваха защита на Консуматорите и до края на първото полувреме си осигуриха аванс от 7 точки – 37:30.

След почивката Шумен продължи да доминира под кошовете. Високите играчи на нашият тим – Божилов и Станев защитавах добре собствения коша, обираха борбите, но и показаха добра стрелба в нападение, а Шумен вкара 26 срещу 17 точки на противника в третата четвърт. В последната част последва отпускане в шуменските редици. Стрелбата вече не беше толкова ефективна, а пък от своя страна Консуматорите се разкарваха. Божидар Рацъ и Теодор Трендафилов си вкараха изстрелите, но силите на Консуматорите стигнаха само до намаляване на изоставането си до 10 точки, която подпечата победата за Шумен със 76:66.

в 14 кръг Шумен ще се изправи срещу Светкавица – Мебел стил.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата