2023/24 ББЛ Б група – Изток, 18 кръг: Шоутайм-2 – Шумен-3 105:44

Шумен-3 отстъпи в мач от 18 кръг на ББЛ Б група – Изток, игран в Търговище от дублиращия отбор на Шоутайм с 44:105. Така Шумен е 7-о място във временното класиране на дивизията с 9 победи и 8 загуби. Шоутайм пък е лидер в подреждането с 15 победи и само 1 загуба.

Срещата започна с явно доминация на варненският тим, който показа много добра стрелба през първата четвърт. Доста по-добре организирания баскетбол, който играеха Шоутайм им позволи да вкарат 23 точки срещу само 2 за шуменци, които играеха уплашено прибързваха и логично изоставаха с повече от 20 точки след края на откриващата четвърт. Очаквано нещата не се промениха през втората четвърт. Шуменци започнаха да бележат по-често, но пък защитата ни нямаше отговор на атаките на символичните домакини и до почивката разликата вече бе 36 точки – 49:13.

И през второто полувреме Шоутайм показа защо е на първо място в ББЛ Б група – Изток. Варненският тим играеше баскетбол, който би спечелил много срещи и в горната дивизия – ББЛ А група. Шуменският тим, който играеше с кадетите в този двубой пък изобщо не показа желанието и характера, който очакват треньорите. Третата част отново бе спечелена убедително от Шоутайм с 29:9. Последния период разбираемо бе протоколен. В него шуменските момчета показаха, че все пак имат добри баскетболни качества. Започнаха да вкарват и да организират по-добре своите нападение, но пък и Шоутайм не спряха да вкарват. Варненци затвориха мача при 105:44 и си осигуриха първото място през редовния сезон.

Официално това бе последния кръг в ББЛ Б група – Изток, но Шумен-3 има да изиграе един отложен двубой – срещу Стар Баскет.

 

Можете да гледате запис от срещата тук: