2023/24 ББЛ Б група – Изток, 9 кръг: Шумен-3 – Стар Баскет 100:37

Отборът на Шумен-3 записа втори пореден успех в ББЛ Б група – Изток. Нашият тим се наложи над Стар Баскет със 100:37 в отложен мач от 7 кръг на първенството. Шуменци са вече на 6-то място в класирането с 5 победи и 4 загуби. Днешния противник е 10-ти без победа до момента.

Срещата започна повече от убедително за шуменските баскетболисти, които за по-малко от три минути игра имаха двуцифрен аванс. Владислав Станев, Никола Върбанов и Васил Василев водеха шуменското нападение в началото на срещата. Разликата се увеличаваше с геометрична прогресия в полза на шуменци и до края на първата част достигна 25 точки! Владислав Станев и Росен Узунов продължиха да тормозят отбраната на варненския тим и през втората четвърт. Огромна част от шуменските стрелби поразяваха целта, докато Стар Баскет трудно стигаше до точки и преди почивката мачът бе решен 56:19.

През третата четвърт Шумен продължи да доминира, Стефан Нивелинов в подкошието и Ивелин Йорданов от периметъра също донесоха доста точки за Шумен в мача. Момчетата от пейката също се включваха добре. Шумен продължи да се възползва от слабия процент на стрелба от варненския тим, но и защитата бе на ниво през целия двубой. Третата четвърт бе спечелена от Шумен с 19:9, но нашите момчета на спряха да се раздават и в последната част. Шумен затвори мача убедително със 100:39 и записа 5-та победа през сезона.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата