2023/24 ББЛ Б група – Изток, 9 кръг: Ънстопабъл-2 – Шумен-3 78:58

Шумен-3 отстъпи на дублиращия отбор на Ънстопабъл със 78:58 в мач от 10 кръг на ББЛ Б група – Изток. Шуменският отбор е на 8 място във временното класиране с 3 победи и 4 загуби. Ънстопабъл-2 е четвърти с 4 победи и 5 загуби.

Срещата започна по-добре за отбора от Добрич, който пазеше по-добре в първите минути. Нашият тим също играеше добре в защита през първата четвърт и за 7 минути игра допусна само 12 точки, но пък вкара само 6. До края на първата четвърт Ънстопабъл запази преднината си и я взе със 17:12.

Втората четвърт бе изцяло в полза на добричкия тим. Георги Арнаудов се разигра и вкарваше голяма част от стрелбите си. Добромир Шерингов също показа добри стрелкови умения и Ънстопабъл направи разликата двуцифрена. Шумен освен, че допускаше много точки в нападение не се справяше добре. Почивката дойде при аванс от 18 точки за добричлии – 45:27.

Шумен не успя да намери ритъма си в нападение и в третата четвърт. Филип Станев намираше по-често начини да поразява коша на противник, но като цяло процентът на стрелба за шуменци бе слаб. Ънстопабъл. въпреки че не повториха добрия процент от втората част добавиха още 4 точки към аванса си – 62:40.

Последната четвърт бе най-добрата за Шумен. Нашият тим започна да бележи по-често благодарение на Емир Февзи и Янислав Стефанов, но стабилният аванс на Ънстопабъл бе намален със само две точки за крайното – 78:58 за отбора от Добрич.

 

Статистика от срещата