Евгени Василев: „Трябва яка битка и не трябва да се предаваме“

Днес ще Ви срещнем с едно от новите попълнения в БК Шумен – Евгени Василев. Евгени започва шестия си сезон в НБЛ и ще бъде един от най-опитните в редиците на Шумен, въпреки че е едва на 22 години. Има и международен опит с националния отбор на България при подрастващите, както и с отбора на Берое в Балканската лига. Евгени има качества да играе като разиграващ гард и по крилата. Според повечето специалисти най-силното му качество е стрелбата.

БК Шумен: Добре дошъл в БК Шумен. Какви са впечатленията ти от клуба до момента?

Евгени Василев: Много добри, всичко е както трябва. Но трябва да започнем да играем.

БК Шумен: Този отбор отскоро е заедно, нямахте достатъчно време да се сработите и все пак как виждаш работния процес с момчетата?

Евгени Василев: Наистина не сме се сработили добре все още. Изобщо даже, бих казал. Но мисля, че с течение на времето ще се получат нещата и занапред ще играем по-добре.

БК Шумен: Ти имаш няколко сезона в НБЛ зад гърба си, но за повечето баскетболисти в Шумен това ще е първи сезон. Какви ще са твоите съвети към по-неопитните в отбора?

Евгени Василев: Трябва яка битка и не трябва да се предаваме. Има доста по-опитни от нас, по-силни отбори от нас, но трябва да играем на 100% всеки мач и да не се предаваме в нито един момент.

БК Шумен: Според теб как отборът ще може по-бързо да се приспособи към нивото на НБЛ и да бъде равностоен с отборите там?

Евгени Василев: Трябва да тренираме здраво и да не се отказваме!