Интервю с Виктор Серафимов – обзор на сезон 2021/22

Завършваме обзора на сезон 2021/22 с капитана на БК Шумен – Виктор Серафимов. Виктор премина през всички нива в школата на БК Шумен, а зад гърба си има над 8 сезона при мъжете, въпреки че е едва на 21 години. Основен играч в първия тим, Виктор има и главна заслуга дублиращият тим на Шумен да спечели сребърните медали в ББЛ А група. Вики спечели и множество индивидуални призове в ББЛ А група, доказателство за силното му представяне. Интересно е, че Серафимов за втора поредна година печели сребърни медали във втория ешалон на родното първенство, като предната година го направи с отбора на НСА. Ето какво е мнението му за изминалия сезон:

БК Шумен: Каква оценка би дал на сезона за БК Шумен като цяло и индивидуално за теб самия?

Виктор Серафимов: Според мен сезонът беше положителен, но не трябва да се задоволяваме с това и трябва да се стремим към повече успехи.

БК Шумен: Кое е най-ценното за отбора и за теб от участието на БК Шумен в НБЛ този сезон?

Виктор Серафимов: Най-ценното е, че успяхме да покажем, че Шумен има място в елита и това, че залата се пълнеше на домакинските мачове и атмосферата беше уникална. Очевидно този отбор поражда интерес в хората от града.

БК Шумен: Най-силния ти мач този сезон е…?

Виктор Серафимов: Първата ни домакинска победа над Черно Море.

БК Шумен: Най-силният мач на Шумен този сезон е срещу…?

Виктор Серафимов: Домакинският мач с Левски, който загубихме с едва 2 точки.

БК Шумен: Съперникът срещу, когото би искал да изиграеш поне още един мач този сезон е…?

Виктор Серафимов: Определено причината поради, която загубихме мача с Левски остави огорчение. Затова не бих отказал още един такъв мач в Арена Шумен.

БК Шумен: Най-силното ти оръжие на баскетболното игрище е…?

Виктор Серафимов: Най-голямото ми оръжие е сърцето. Просто много обичам тази игра. Смятам, че играя с голямо желание и в двете фази, и това ми позволява да покажа силните ми качества.