Интервю с Георги Кендеров – обзор на сезон 2021/22

Георги Кендеров безспорно имаше ключова роля за БК Шумен при завръщането в НБЛ през изминалия сезон. Самият факт, че Георги бе сред най-полезните играчи при победите на Шумен е достатъчно кресноречив. Ето какво е мнението му за сезон 2021/22 с екипа на Шумен.

БК Шумен: Каква оценка би дал на сезона за БК Шумен като цяло и индивидуално за теб самия?

Георги Кендеров: Можеше да се представим още по-добре, като в някои от срещите не ни достигна може би доза късмет и самочувствие. Чисто индивидуално за мен е положителен сезон, защото ми се гласуваше много доверие и получих безценен шанс.

БК Шумен: Кое е най-ценното за отбора и за теб от участието на БК Шумен в НБЛ този сезон?

Георги Кендеров: Най-ценното нещо според мен е, че върнахме хората в залата. Имаше мачове, в които залата беше пълна и нямаше място. За такива емоции мечтае всеки един състезател и се надявам догодина да продължи този интерес към баскетбола в Шумен.

БК Шумен: Какви са впечатленията ти от клуба и от град Шумен?

Георги Кендеров: В клуба се работи постоянно. Градът разполага с две зали и се тренира нон-стоп както ние големите, така и другите по-малките. Шумен е хубав град, спокоен, на мен ми харесва. Има доста странични места, които могат да се посетят и разгледат .

БК Шумен: Най-силния ти мач този сезон е…?

Георги Кендеров: Най-силният ми мач беше срещу Черно Море Тича.

БК Шумен: Най-силният мач на Шумен този сезон е срещу…?

Георги Кендеров: Според мен са 2 мача, като първият е срещу Черноморец, когато ги победихме, а другият е срещу Левски. Имахме и още много добри мачове, но тези бяха така най-запомнящи се.

БК Шумен: Съперникът срещу, когото би искал да изиграеш поне още един мач този сезон е…?

Георги Кендеров: Нямам определен съперник, бих играл срещу всички отново.

БК Шумен: Най-силното ти оръжие на баскетболното игрище е…?

Георги Кендеров: Според мен е отскока.