Интервю с Деян Биелич – обзор на сезон 2021/22

Днес на въпросите ни отговаря Деян Биелич – най-добрият борец в НБЛ за сезон 2021/22. Ето мнението на сръбския център за представянето му с екипа на Шумен при завръщането в НБЛ.

БК Шумен: Каква оценка би дал на сезона за БК Шумен като цяло и индивидуално за теб самия?

Деян Биелич: Смятам, че БК Шумен се представи успешно в НБЛ… Имайки предвид всичко, че отборът беше много млад и неопитен и че селекцията беше направена късно, смятам, че резултатите са задоволителни…

БК Шумен: Кое е най-ценното за отбора и за теб от участието на БК Шумен в НБЛ този сезон?

Деян Биелич: Лично за мен това беше много изморителен и изтощителен сезон, имаше много проблеми през него, но мисля, че в крайна сметка всичко се получи както трябва… Жалко е, защото можехме да спечелим още няколко мача, но в някои от тях дори нямахме късмет. Със сигурност страхотно преживяване за младите играчи на БК Шумен, а също и нова роля за мен, да се опитам да използвам знанията и опита си, за да помогна на моите съотборници да се развиват по-добре…

БК Шумен: Какви са впечатленията ти от клуба и от град Шумен?

Деян Биелич: Относно клуба и град Шумен само положително мнение… Хората в клуба си вършат добре работата и за тях това беше първа година в НБЛ, виждаше се напредък през целия сезон… Едно голямо предимство на БК Шумен е „Арена Шумен“, която предоставя най-добрите условия за тренировки..

БК Шумен: Най-силния ти мач този сезон е…?

Деян Биелич: Имах много добри мачове, със сигурност най-добрият ми мач беше във Варна, когато постигнахме първата, историческа победа за БК Шумен.

БК Шумен: Най-силният мач на Шумен този сезон е срещу…?

Деян Биелич: За отбора мисля, че беше победата над Черноморец.

БК Шумен: Съперникът срещу, когото би искал да изиграеш поне още един мач този сезон е…?

Деян Биелич: Срещу Левски ввторият мач в Шумен.

БК Шумен: Най-силното ти оръжие на баскетболното игрище е…?

Деян Биелич: Най-добрите ми оръжия… Не знам, може би това е полукука през лявото рамо и играта на заслон/контразаслон, разбира се, когато играя с добър плеймейкър.