Интервю с Константин Паисиев – обзор на сезон 2021/22

Константин Паисиев показа през изминалия сезон, че е сред най-талантливите млади баскетболисти в НБЛ. Крилото демонстрира и завидни атлетични способности, които му спечелиха много фенове в Шумен. Ето какво сподели Паисиев за сезон 2021/22 с екипа на БК Шумен.

БК Шумен: Каква оценка би дал на сезона за БК Шумен като цяло и индивидуално за теб самия?

Константин Паисиев: Смятам, че успяхме да изпълним задачите, които ни бяха възложени. Всички знаехме, че в началото ще ни е трудно като новак в лигата, но се сработихме и се видя израстване в отбора. Като цяло се преборихме и бих дал положителна оценка за сезона.

БК Шумен: Кое е най-ценното за отбора и за теб от участието на БК Шумен в НБЛ този сезон?

Константин Паисиев: За отбора, както и за мен, като млади момчета, най-ценното беше сблъсъкът с отборите в лигата и опита който натрупахме, и се надявам, че можем да покажем израстване за следващия сезон.

БК Шумен: Какви са впечатленията ти от клуба и от град Шумен?

Константин Паисиев: В клуба наистина са положени усилия и много професионализъм, каквото ни беше обещано, смятам че бе изпълнено. За града не мога да кажа лошо. Хареса ми това че след като изиграхме няколко добри мача, това даде резултат и успяхме да напълним залата.

БК Шумен: Най-силния ти мач този сезон е…?

Константин Паисиев: Най-силният ми мач този сезон бих казал че е третият ни сблъсък с отбора на Черно море Тича.

БК Шумен: Най-силният мач на Шумен този сезон е срещу…?

Константин Паисиев: Имахме няколко доста силни представяния, но мисля че това трябва да е третия ни мач срещу Бургас. Това беше мача който чакахме доста дълго, да направим изненада срещу отборите от топ 4.

БК Шумен: Съперникът срещу, когото би искал да изиграеш поне още един мач този сезон е…?

Константин Паисиев: Моето мнение е, че това би трябвало да бъде отборът на Стара Загора, защото можем да покажем по-добра игра и от трите мача с тях.

БК Шумен: Най-силното ти оръжие на баскетболното игрище е…?

Константин Паисиев: За момента това е ръста и моята подвижност. Трябва да използвам това, че съм млад и да давам всичко от себе си.