Интервю с Милош Чойбашич – обзор на сезон 2021/22

В деншното интервю отговорите дава младият център от Сърбия – Милош Чойбашич. Милош се включи изклчително силно за дублиращия отбор на Шумен в ББЛ А група, с който спечели сребърните медали и обра голяма част от индивидуалните призове във втория ешалон. В първия отбор имаше също важна роля – включванията му даваха огромна енергия на отбора, както в нападение, така и в защита.

БК Шумен: Каква оценка би дал на сезона за БК Шумен като цяло и индивидуално за теб самия?

Милош Чойбашич: От 0 до 10, оценка 7. Изпълнихме целта за този сезон, но имахме шанса да направим поне още 3-4 хубави победи. Борихме се всеки мач и представихме достойно Шумен за първа година в НБЛ.

БК Шумен: Кое е най-ценното за отбора и за теб от участието на БК Шумен в НБЛ този сезон?

Милош Чойбашич: Най-ценното е това, че натрупахме опит, като един от най-младите отбори в лигата и след всеки мач излизахме като по-добри играчи.

БК Шумен: Какви са впечатленията ти от клуба и от град Шумен?

Милош Чойбашич: Ръководството и треньорите в клуба си свършиха професионално работата този сезон, помогнаха ни много, от баскетбола до други неща извън игрището. Град Шумен е град, който има душа, с много добри хора.

БК Шумен: Най-силния ти мач този сезон е…?

Милош Чойбашич: Вторият мач за сезона срещу Черноморец Бургас, но жалко е, че след този мач имах проблеми с документите и заминах за Сърбия…

БК Шумен: Най-силният мач на Шумен този сезон е срещу…?

Милош Чойбашич: Срещу Черноморец в „Арена Шумен“. Показахме истинското си лице и хъс за победа. След този мач продължихме да играем всеки мач така и върнахме хората в залата.

БК Шумен: Съперникът срещу, когото би искал да изиграеш поне още един мач този сезон е…?

Милош Чойбашич: Левски вкъщи.

БК Шумен: Най-силното ти оръжие на баскетболното игрище е…?

Милош Чойбашич: Играта на ниския пост и защитата на подкошието.