Победа за Шумен във втория кръг на Черноморски игри 2023

Шумен победи Ямбол със 79:76 във втория си мач от Черноморски игри 2023. Срещата се реши буквално в последните секунди, като с победата Шумен вече е с актив 1 победа и 1 загуба. Ямбол е със същия актив, а Академик Пловдив е с дв епобеди след като победи домакините Черно море Тича с 85:78 в другия двубой от втори кръг.

Срещата между Шумен и Ямбол започна с надстрелване между двата отбора, които явно започват да намират формата в играта си преди началото на сезон 2023/24 в НБЛ. Двата отбора си разменяха лидерството в резултата на няколко пъти като все пак Шумен взе „последната ръка“ в първата четвърт за минимална преднина от две точки – 27:25. Във втората четвърт резултатността продължи да бъде висока и нападенията на двата отбора показаха добра успеваемост. Но шуменци успяха да намерят по-добър синхрон в защита към края на първото полувреме и се оттелгиха на почивка с преднина 9 точки – 49:40.

Второто полувреме предложи равностойна игра, отборите не прибързваха в нападение, но точните стелби продължиха да валят към двата коша. Ямбол бе с една идея по-точния отбор в третата четвърт и намали изоставането си с три точки – 67:61 преди последната част. Във финалните 10 минути от двубоя отбора от Ямбол направи всички възможно да обърне резултата. Изключително добрата защита на ямболии затрудни максимално шуменци, но все пак нашите момчета имаха сили да отговорят също с добри действия в дефанзивен план и да удържат преднината си за победа със 79:76.

Утре Шумен ще изиграе и последния си мач от Черноморски игри 2023 срещу домакините от Черно море Тича. Началния час на срещата е 18.30 в зала „Христо Борисов“ в морската ни столица.

Можете да гледате запис от срещата тук:

Пълната статистика от срещата: