Победа за Шумен в третия контролен мач преди началото на редовния сезон в НБЛ

Шумен победи Черно море Тича с 83:68 в третата си контрола преди началото на сезон 2023/24. Двата отбора направиха равностойно първо полувреме, в което си личеше, че все още търсят обигравне. През второто полувреме обаче Шумен показа по-добра игра под двата коша и след като си осигури преднина от 7 точки в третата част, успя да затвори мача със силна игра в защита и заслужено се поздрави с упеха.

Мачът започна сковано. Отборите си размениха няколко коша в началото, но след като разгряха и подобриха защитата грешки започнаха да се редуват. Шумен на няколко пъти повеждаше с 4-5 точки, но младите „моряци“ деомнстрираха желание за игра и се връщаха. На почивката минималната преднина от 1 точка бе в полза на домакините.

Второто полувреме също започна с равностойна игра. Размяната на кошове обаче не продължи дълго. Шумен играеше по-добре в защита, не позволяваше лесни стрелби, а борбата обираха високите в нашия тим – Кохайда и Ликей. Добрата защита бе превърната от кошове на бърза атака. Много добра организация на играта от страна на друг новак в шуменския тим – Камерън, който освен точки, носеше и асистенции за съотборниците си. Шумен отвори преднина от 10 точки, но края на частта Тича върна три. В последната четвърт гостите прибързваха в стрелбите си, за да се върнат в мача и Шумен се възползва по отличен начин – бързи атаки завършващи с кош. Опита на Черно море да затрудни шуменското нападение със зонова защита не сполучи и разликата достигна 19 точки малко преди края. След като Янко Янков пусна голяма част от юношите, „моряците“ стопиха изоставането си до 15 точки за крайното 83:68 в полза на Шумен.

Двата отбора ще изиграят още един мач помежду си по време на Черноморески игри 2023, които ще се проведат във Варна между 26 и 28 септември. Мачът ще е на 28-ти от 18.30 ч. Преди това Шумен ще играе мачове срещуАкадемик Пловдив на 26-ти и срещу Ямбол на 27-ти.

Снимка: shum.bg