Промените в програма са известни – 3 март е новата дата за мача на Шумен с Ямбол

БФБаскетбол обяви промените в програмата за първенствата си. Мачът от 14 кръг на НБЛ между Шумен и Ямбол, който бе отлаган на два пъти ще се играе на 3 март от 19.00 ч. в „Арена Шумен“. На мачът ще се допуска публика със зелени сертификати или отрицателен тест за КОВИД-19, но за тези, които нямат възможност да присъстват ще бъде излъчвана в ефира на MAX SPORT 2. Срещата е изключително важна и за двата отбора, тъй като е директен сблъсък за 8 място, даващо право на участие в плейофите.

Все още не са ясни датите за отложите мачове на Шумен-2 в ББЛ А група Изток с Ънстопабъл и ИУ Варна, но стана ясно, че мачът с Шабла ще се играе по програма тази неделя 27 февруари от 18.00 ч. в залата на Икономически университет.

Има и промяна в програмата на 14-годишните момчета. Мачът им от 9 кръг на Елитна група – Изток със Светкавица ще е утре – 24 февруари от 15.00 ч. в Търговище.

До края на настоящата седмица има още мачове на Шумен – в събота 15-годишните играят първият си турнир от заключителния етап във Варна, където съперници ще са Черно море и Делфин Бургас. 16-годишните пък излизат в неделя от 11.00 ч. в като домакин в зала „Младост“ срещу Тунджа Ямбол в мач от 8 кръг на Елитна група – Изток.