Първата контрола на Шумен от предсезонната подготовка завърши със загуба

Шумен започна със загуба контролите от предсезонната подготовка. Нашият тим отстъпи на класния отбор на Черноморец Бургас (четвърти в НБЛ през изминалия редовен сезон) със 108:68. Това е трета победа за Черноморец в контролните срещи, като преди мача с нашия тим, „акулите“ записаха две победи срещу Черно море Тича със 108:63 и с 94:78.

Шумен влезе добре в двубоя и поведе, но домакините от Бургас са в по-напреднал етап от подготовката си и бързо успяха да наваксат изоставането. Черноморец разчиташе основно на четиримата си чуждестранни баскетболисти в първите части на двубоя. Шумен показа на моменти доста класна игра, особено след като нашите баскетболисти намериха игровия си ритъм. През второто полувреме обаче умората от тежките физически натоварвания, характерни за началото на всяка подготовка, си казаха думата и Шумен не успя да издържи на бързото темпо налагано от домакините.

Шумен заминава за Констанца, Румъния, където ще се включи в силен турнир, на който ще участват още отборите на домакините от Констанца, Финикс Галац и Меркуря Чук.

Запис от срещата с Черноморец можете да гледате в YouTube канала на Национална Баскетболна Лига: