Шумен запазва трима основни играча от миналия сезон

Мъжкият отбор на БК Шумен запазва трима от основните си играчи и за сезон 2021/22. Нашият тим подписа договори с Теодор Димитров, Симеон Георгиев и Йоан Йоргов, които бяха основна част от отбора спечелил бронзовите медали в ББЛ А група – Изток миналия сезон.

Теодор Димитров е юноша на БК Шумен и започва баскетболния си път именно в нашия клуб. Димитров печели сребърните медали за Купата на БФБ с юношеския отбор на Шумен през сезон 2018/19, като през същия сезон е и ученически шампион на България с ППМГ „Нанчо Попович“. Шуменската публика познават Теодор като отличен стрелец от далечно разстояние и добър защитник, като често неговата задача е опазването на противниковите топ-реализатори.

Симеон Георгиев е юноша на варненския Черно море Тича, но е добре познат на шуменската публика, тъй като вече има записани три сезона за Шумен. Бърз гард, с добри организаторски умения и отлични качества като подавач. Симеон е и първокласен защитник, като миналия сезон е трети по откраднати топки в ББЛ А група – Изток с 2.8 средно на мач.

Йоан Йоргов тръгва от шуменската школа и минава през школите на Академик София и Черно море Тича. Преди три години се завръща в Шумен и от тогава е част от мъжкия отбор на клуба ни. Йоргов се отличава като отличен борец и важна част от защитата в подкошието за отбора.