Шумен записа първа победа в предсезонните контроли

Шумен записа първия си успех в предсезонните мачове. Днес в „Арена Шумен“ шуменци победиха Черно море Тича с 87:80. Това е пети контролен мач за представителния ни отбор преди началото на сезон 2022/23 в НБЛ.

Срещата започна силно за Шумен, които след поредица откраднати топки се откъснаха със 7 точки. Черно море обаче нямаше намерение да губи мача още в първата четвърт и отговори с няколко добри атаки. Шумен поддръжаше аванс от 2-3 точки в тази първа четвърт благодарение на много резултатно нападение. В края на първия период Шумен отново затегна защитата и успя да увеличи аванса си до 12 точки – 26:14.

Втората четвърт продължи с по-добро нападение за Шумен и разликата се вдигна още. Варненци обаче отново намериха сили да отговорят с много добра стрелба от дистанция, както и с по-активна защита започнаха да топят изоставането си. Кош със сирената на гостите затвори първото полувреме при 41:37 в полза на Шумен.

Третата четвърт започна силно за Шумен, които отново започнаха да бележат с много висок процент на ефективност. Новото попълнение Майк Адеунми изигра силни минути и разликата за Шумен скочи до 14 точки. Черно море не намери сили до края на частт да отговори и шуменци затовриха частта при 70:56.

През последната четвърт домакините поддържаха аванса си над 10 точки, въпреки че варненци предложиха много по-добра стрелба от далечно разстояние. В края на мача „моряците“ започнаха да се представят и по-добре в подкошието като обирха голяма част от борбите, което им помогна да стопят разликата до 5 точки. Шумен обаче вкара в една от последните си атаки за 87:80, а варненци пропуснаха на два пъти от тройката и мачът бе затворен при този резултат.

Шумен ще изиграе още един контролен мач преди началото на сезона в НБЛ срещу Спартак Плевен като гост. Мачът е насрочен за неделя 2 октомври.

Снимка: Архив на БК Шумен