Шумен отстъпи и във втория си двубой на румънска земя, но предложи много по-добра игра

Мъжкият отбор на Шумен изигра и втория си двубой на румънска земя. Нашият тим отново загуби, този път от отбора на Крайова с 60:69, но предложи много по-добра игра в сравнение с първите два мача. Трябва да отбележим, че тимът на Крайова е един от силните румънски отбори, като през изминалото първенство завършва на 5 място през редовния сезон.

Срещата срещу Крайова започна равностойно. Както румънският отбор, така и шуменци показаха добра стрелба в началото на първата част. До края на частта нашите баскетболисти запазиха добрия си ритъм на игра и стояха равностойно, като първата четвърт завърши наравно 19:19. Крайова затегна защита в началото на втората част и след поредица от 13:3 се откъсна в резултата. До края на полувремето обаче Шумен показа характер и след по-добра игра в нападение намали разликата до 6 точки – 30:36. През второто полувреме играта продължи равностойно и мачът се играеше кош за кош. В края на третата част обаче румънците отново увеличиха аванса си след по-добри изяви в защита и последната част дойде при аванс за Крайова от 11 точки – 45:56. През последната четвърт Шумен отново игра равностойно, но румънците показаха по-добра тактическа зрялост и въпреки, че загубиха частта с 2 точки, удържаха аванса си за победа с 69:60.

След този двубой, шуменци се връщат на родна земя, но няма да имат време за почивка. Още утре ще изиграят поредна контролна среща. Мачът е срещу местен противник – Черно море Тича и ще се играе в шуменската „Арена Шумен“ от 18.00 ч.