Шумен подсилва състава за сезон 2022/23 с още двама американци

Шумен подсили състава си за сезон 2022/23 с привличането на нови двама чужденци. Това са американците Джавонти Елис и Майк Адеунми. Елис се подвизава на позиция крило, докато Адеунми е комбо гард.

Джавонти Елис е най-познат на българската публика след като през миналия сезон бе играч на добричкия Ънстопабъл в ББЛ А група, а преди това е играл в молдовския отбор Нортленд. Джавонте е от Конуей, щата Арканзас, висок е 198 см. Играе един сезон в колежа Бетел (щата Тенеси). С привличането му в отбора се надяваме да имаме силно крило, което да успява да справя с добрите противникови нападатели в защита, но и да носи точки в нападение.

Майк Адеунми е комбо гард, който се справя еднакво добре на позоции 1 и 2. Роден е в Далас, щата Тексас висок е 195 см. и е от нигерийски произход. Играе четири години в колежанско първенство на САЩ с университетите на Хюстън, Южен Илинойс и Тексас Рио Граде Вали като има над 104 мача с тези три отбора в шампионата на първа дивизия. Разполага с умения да организира атаките, но и да бъде агресивен в нападение, като едно от силните му оръжия е пробива.

Посрещаме с добре дошли в БК Шумен Джавонти Елис и Майк Адеунми. Welcome to Shumen Javonte Ellis and Mike Adewunmi!