2021/22 НБЛ 1 кръг: Шумен – Рилски спортист 59:103

Шумен се завърна в елита на българския баскетбол. В „Арена Шумен“ нашият тим прие в мач от първи кръг на сезон 2021/22 носителя на Купата на България и Суперкупата – Рилски спортист. Съвсем според очакванията гостите от Самоков показаха изключителната си класа и спечелиха убедително.

Рилски спортист започна мача много силно и до средата на първата четвърт водеше с 10 точки. Силната защита на гостите им позволи да завършат частта с 15 точки аванс. През втората четвърт Шумен продължи да изпитва затруднения в стрелбата и логично разликата продължи да расте. Рилски спортист не отпусна защитата и продължи да записва на сметката си чадъри и открадни топки, което доведе до покачване на разликата до 30 точки.

Второто полувреме започна с отлична защита за гостите, които след поредица от откраднати топки си осигуриха аванс от над 45 точки. В последната четвърт Шумен показа по-смела и по-агресивна игра срещу резервите на Рилски спортист, но въпреки това частта завърши с точка повече за самоковци – 18:17, което оформи крайния резултат – 103:59

Запис от срещата можете да гледате в YouTube канала на НБЛ:


Статистика от мача: