2022/23 НБЛ 24 кръг: Шумен – ЦСКА 77:102

Шумен загуби като домакин със 77:102 от ЦСКА в мач от 24 кръг на НБЛ. Това е 14 победа за „армейците“ този сезон и те са еднолично на трето място във временното класиране. Шумен остава с 3 успеха до момента на единадесета позиция в подреждането.

Мачът започна с много силна игра на гостите в нападение. ЦСКА реализираха почти всичките си изстрели в първите 7 минути. Брендън Йънг водеше нападението на „червените“, които се възползваха и от многото пропуски на Шумен. Разликата достигна 17 точки за гостите след 7 минути игра. Нашият тим обаче успя да се съвземе в края на първата четвърт. Ишмаил Ел-Амин зареди точни изстрели от тройката и пасивът бе свален до 9 точки в края на първата четвърт.

ЦСКА обаче продължи да играе много силно в нападение и през втората четвърт. Стрелбата от близка и далечна дистанция на софиянци бе над 50 процента. Много точки идваха и след овладяни топки под шуменския кош. Таменанг Чо също се развихри в нападение за гостите и авансът им се върна на 17 точки. ЦСКА затвори първото полувреме при 54:37 в своя полза.

След почивката играта бе значително по-изравнена. Шумен започна да играе по-добре в нападение, като отново Ишмаел Ел-Амин бе в основната на кошове за нашият тим. Добри изяви имаха новото попълнение – Ачар Шен и Теодор Димитров. За жалост на публиката изпълнила до краен предел зала „Младост“ в Шумен, гостите от ЦСКА продължиха да са изключително ефективни в нападение, като основното им оръжие бе борбата. За целия двубой ЦСКА овладя 15 борби повече от Шумен, което им донесе и повече възможности. Третата четвърт завърши при 80:60 за гостите.

В последната четвърт резултатът продължи да се движи между 20 и 22 точки. Таменанг Чо, както и Мартин Сотиров носиха точките за ЦСКА. За Шумен пък добре се включи другото ново попълнение – Маркъс Гилбърт, който зарадва публиката с хубава забивка. Всеки пък когато шуменци успяваха да смъкнат няколко точки от аванса на гостите, те успяваха да си ги върнат и това сякаш обезнадежди нашият тим, който до края нямаше сили да топи разликата и ЦСКА затвори мача при 102:77 в своя полза.

Поредния си силен мач за Шумен записа Ишмаел Ел-Амин с 32 точки, 9 борби и 7 асистенции. Ачар Шен завърши с 8 точки и 7 борби и 3 асистенти. Теодор Димитров, Маркъс Гилбърт и Георги Кендеров завършиха с по 8 точки всеки.

За победителите най-полезен бе Таменанг Чо, който бе с 25 точки, 12 борби и 4 асистенции. Брендън Йънг завърши с 18 точки, 4 борби и 3 асистенции. Зайн Ноулс завърши с 13 точки и 9 борби.

Още в сряда – 15 март Шумен ще играе като гост на Черно море Тича в мач от 25 кръг.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Пълната статистика от срещата: