2023/24 SESAME НБЛ, 2 кръг: Шумен – Берое 76:92

Шумен отстъпи на Берое Стара Загора в мач от 2 кръг на SESAME НБЛ. Много силна трета четвърт, която старозагорци спечелиха с 30:19 се оказа решаваща за крайния изход на мача. Така Шумен е с две поражение до момента, а Берое записва първата си победа.

Срещата започна по-добре за Шумен. Златисто-зелените поведоха с 8:2, но гостите отговориха с тройки на Титков и Дейвис, които ги върнаха в мача. Последва размяна на кошове до края на първата част, която завърши с минимален аванс за гостите – 19:20.

Втората четвърт бе равностойна, отборите си разменяха кошове, като старозагорци имаха леко предимство от 4-5 точки през почти цялата част. Дейвид Ролинс бе най-агресивният шуменски играч в нападение и от него идваха основно точките. Много силно за гостите пък играеше Джабари Крейг, който водеше нападението на заралии. Кош на един от юношите на Шумен – Станислав Бънков затвори първото полувреме с преднина за Берое от 3 точки – 39:36.

Третата четвърт също започна равностойно с размяна на кошове. Дейвид Ролинс продължи да вкарва от почти всяка позиция и Шумен се държеше на 5-6 точки зад съперника. За Берое обаче се разигра Даръл Дейвис, който наниза поредица от тройки. Михаил Комбаков и Карлос Пепин също намираха път към коша на Шумен. До края на частта разликата се качи до 14 точки – 55:69.

Шумен трудно спираше гостите и в началото на последната четвърт. Дарин Ивнанов и черногорецът Антун Маричевич бяха много полезни в тези минути а авансът на Берое стигна 30 точки. Шумен затегна защита в последните пет минути и серията на гостите бе прекъсната. Ивайло Тонев пък се разигра в нападение и започна да ниже тройка след тройка. Тонев завърши с впечатляващите 32 точки, но преднината на гостите бе твърде голяма и въпреки, че бе свалена до 16 точки за почвече нямаше време – 76:92 при последния съдийски сигнал.

В следващият кръг Шумен гостува на Рилски спортсит в Самоков. Срещата ще се играе на 21 октомври 0т 17.00 ч.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата