2023/24 SESAME НБЛ, 28 кръг: Миньор 2015 – Шумен 97:87

Шумен отстъпи на Миньор 2015 Перник с 87:97 при гостуването си в мач от 28 кръг на Sesame НБЛ. Загубата на Шумен завързва още повече класирането във втората шестица на първенството. Шумен до момента е с показатели 11 победи и 17 загуби, докато Миньор 2015 записва своята 9 победа, като е и с 19 загуби до момента.

Срещата започна много равностойно с размяна на кошове. Двата отбора показаха добра успеваемост в стрелбата през първите 5 минути на двубоя. Нашият тим разчиташе на Карим Мане да носи кошовете, докато точките на домакините идваха от Богдан Бринюк и Данило Арнитович. Във втората половина на частта шуменската защита спря поредица от атаки на Миньор, а кошове на Ликей, Ролинс и Мане дадоха преднина от 6 точки за гостуващия тим. До края Миньор така и не успя да съкрати изоставането си и след 10 минути игра Шумен водеше с 24:17.

Двата отбора продължиха с размяна на кошове през втората четвърт. Ликей и Мане с кошовете си задържаха преднината на Шумен от 7-9 точки. Домакините обаче вдигнаха оборотите в защита и до средата на частта успяха да изравнят резултата – 33:33 след нова порция точни стрелби от Арнитович и Бринюк. Последва нова размяна на кошове, но Шумен доигра първото полувреме много концентрирано. Нашият тим почти не пропусна до края на частта, обираше борбите под двата коша, а защитата ни позволи само 1 кош на Бринюк. Двата тима се оттеглиха на почивка при 10 точки преднина за гостите – 49:39.

И третата четвърт започна с размяна на точни стрелби. Шумен държеше преднина от 9-10 точки до средата на частта, Точни стрелби на Ролинс и Мане помагаха на нашия тим да държи гостите на дистанция. Миньор обаче нямаше намерение да предава мача рано. Перничани затегнаха защитата. Шумен започна да пропуска стрелбите си, а бързите атаки на домакините им позволиха да изравнят резултата до края на частта – 68:68.

В началото на последната четвърт преднината се смени на няколко пъти в полза ту на Шумен, ту на Миньор. Тройки на Баръш Мустафа и Ролинс позволиха на нашият тим да води в тези минути. Миньор обаче показа много борбеност в последните минути на мача. Домакините обираха почти всички отскочили топки и си създаваха възможности за точки от втори и трети шанс. Шумен пък сякаш показа умора в последните минути. Нашите баскетболисти изтърваха доста стрелби и отбора от Перник затвори мача при преднина от 10 точки – 97:87.

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата