2023/24 SESAME НБЛ, 7 кръг: Шумен – Черно море Тича 82:91

Шумен отстъпи на Черно море Тича като домакин в мач от 7 кръг на SESAME НБЛ с 82:91. Загубата спря серия от две победи на шуменци, които до момента са с 3 победи и 4 загуби, докато днешния съперник записва първа победа в първенството.

Срещата започна с размяна на кошове, но Шумен заигра отлична защита и започна да отваря разлика. Дейвид Ролинс, Брайън Камерън и Емилиян Грудов водеха шуменското нападение, което постепенно увеличаваша аванса си, за да затвори първата четвърт с 10 точки преднина – 20: 10.

За съжаление втората четвърт не продължи в същото русло. Черн море бе отбора, който се представяше по-добре в защита и до средата на частта резултатът бе изравнен. Това сякаш стъписа шуменци, които трудно стигаха до добри стрелби към коша на гостите. От своя страна „моряците“ се разиграха в нападение и благодарение на Тъч Ънру и особено на Аврил Ъгба. До края на частта продължиха да тормозят шуменската защита. Тича доведе резултата до 29:42 на почивката.

След почивката Шумен отново заигра силно в нападение. Проблемът беше, че и „моряците“ играеха силно в нападение и третата четвърт се играеше кош за кош, а гостите запазваха преднината си двуцифрена. Дейвид Ролинс отново бе основното оръжие на Шумен в атака, а Тича разчиташе на Ъгба, Къртис Джоунс и Костадин Лазаров. Третата част завърши с преднина за варненци от 11 точки – 56:67.

Шумен започна силно последната четвърт. Уилфрес Ликей доведе разликата до 7 точки. Тича обаче реагира мигновено. Тъч Ънру бе във форма и го показа в тази част. Американецът намираше пробойните в отбраната на Шумен. През цялата чвтвърт нашият тим се опитваше да се върне, намаляваше изоставането си, но бързо варненци отговаряха и връщаха разликата над 14 точки. Шумен успя да свали разликата под 10 точки, но Черно море много умело изотчи часовника и затовори мача при 91: 82 за първа победа този сезон.

В следващия кръг Шумен ще приеме в „Арена Шумен“ Спартак Плевен. Срещата ще се играе на 25 ноември от 17.00 ч.
Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата