Юноши (17): Шумен завърши на 5 място в България за сезон 2022/23

Шуменските юноши до 17 години завършват на 5-то място в крайното класиране на националния шампионат този сезон. Нашият тим победи със 110:69 връстниците си от Септември София в мача за 5/6 място на финалния турнир, който се провежда в Русе.

Срещата започна с превъзходство за шуменци. Нашият тим показа по-добра игра в нападение и взе инициативата от самото начало. Септември обаче не се отказваха и се опитваха да отговарят на шуменските кошове, което им се получаваше. Нашият тим обаче бе по-точен в първата четвърт и я затвори с 6 точки аванс – 25:19. Втората четвърт почти повтори като игра първата. Двата отбора разчитаха на бърза игра и не бавеха много-много изстрела на топката, това отново помогна за висока резултатност, а Шумен пак показа по-добра стрелба от противника и на почивката вече водеше с двуцифрен аванс – 53:39.

След подновяване на играта за второто полувреме, шуменци показаха и по-добра защита с идеята да не позволят на противника да се доближава. Софиянци вкараха само 13 точки в третата четвърт, докато шуменци записаха нови 24 към актива си и на пратика решиха мача преди последния период. В края Шумен се отпусна напълно и играеше със самочувствие. Това е последния мач за сезона, така че момчетата се опитваха да покажат най-доброто, на което са способни. Нашият тим направи още една силна част, печелейки я с 33:17, с което взе победата и петото място в първенството на юношите до 17 г. за сезон 2022/23.