Юноши (17): Шумен завърши редовния сезон в „Добруджа“ с две победи

Юношите на Шумен до 17 г. завършиха редовния сезон в регион „Добруджа“ с две победи. На последния турнир от този етап на първенството провел се в Русе, нашият тим се наложи над Стар Баскет Варна със 100:47 и над Вълци Разград със 74:21. С тези две победи Шумен завършва редовния сезон с 5 победи и само 1 загуба на второ място в крайното класиране. Първи е отборът на Дунав Русе 2016, който е със същия актив, но по-добри показатели в преките двубои.

Първият двубой за деня изправи Шумен срещу варненския Стар Баскет. От началото шуменските юноши показаха по-добра игра. Нашият отбор бе много по-ефективен в нападение и вкара 21 точки срещу 11 за Стар Баскет в първата четвърт. Шумен се представи значително по-добре във втората четвърт, която бе спечелена с 29:16. Юношите ни не намалиха темпото и през третата четвърт. Това бе и най-ефективниата част в нападение за шуменци, които отбелязаха 34 точки срещу само 6 за съперника. В последния период двата отбора просто доиграха мача, а Шумен достигна 100 точки.

Вторят двубой бе срещу Вълци Разград. Шумен отново започна мача с много енергия и бързо организиране на атаките, което помогна да отбележим 29 точки още в първата четвърт. През втората четвърт нападението на шуменци не бе толкова ефективно, но пък защитата ни се справи отлично и след 18:4, Шумен се оттегли с преднина от 39 точки на почивката. Добрата шуменска защита продължи и през второто полувреме. Отборът ни не допусна повече от 10 точки в третата и четвъртата части, печелейки мача убедително със 74:21.

Предстои да излезе програмата за втория етап, където източните региони ще бъдат обединени в един и най-добрите отбори ще спорят за място на финалите.