Юноши (17): Шумен с важна победа срещу Ямбол във Велико Търново

Юношите на Шумен до 17 години записаха важна победа срещу Тунджа Ямбол в мач от 3 кръг а финалния турнир в Източния регион. На втория турнир провел се във Велико Търново вчера, шуменци се наложиха над ямболските „седемнайски“ с 90:46 и са на трето място с 2 победи и 1 загуба до момента. Предстои финален турнир в Русе, който ще определи крайното класиране.

Мачът срещу Тунджа започна много силно за шуменските юноши, които показаха перфектно нападение. Нашият тим набута 27 точки в първата четвърт срещу само 12 на противника, което вдъхна още повече самочувствие на отбора ни. Това обаче доведе до леко подценяване на играта от страна на шуменци и във втората четвърт те си развалиха добрия процент стрелба. Защитата обаче продължи да бъде на ниво и за Тунджа стана още по-трудно да стигат до кошове. Шумен взе и втората част с 14:9.

В третата част вече по-спокойни нашите момчета заиграха играта си, отново започнаха да си вкарват стрелбите. Ямбол също показаха добра игра в нападение след почивката, но Шумен взе и третата четвърт с 22:15. В последната част доминацията на нашите юноши продължи. Защитата ни отново бе на високо ниво и спираше почти всяка ямболска атака. Нападението ни се възползва от грешките на Тунджа и увеличи аванси си до 44 точки преди последния съдийски сигнал – 90:46.

В последния турнир Шумен се изправя срещу Етър 49 и Чавдар Троян в битката за първите места на Изток. Мачовете ще се играят на 25 март в Русе.