БК Шумен стартира с победа при юноши (19)

Баскетболен клуб Шумен стартира шампионата в регион Добруджа, А група при юношите до 19 години с победа. Нашият тим записа убедителен успех над Доростол Силистра с 64:53. Мачът започна нервно и за двата отбора, но шуменци бързо влязоха в ритъм и показаха, че са по-класният тим. Добрата защита помогна нашият тим да организира бързо своите нападения, като по този начин сварваше неподготвени силистренци. Резултатът не закъсня и поведохме убедително, като до края на първото полувреме разликата бе 16 точки в полза на Шумен – 38:22. Третата четвърт започна отново с превес на БК Шумен и разликата скочи до 20 точки, но към средата на частта, уповавайки се на преднината си, шуменци загубиха концентрация и позволиха на Доростол да смъкне разликата до 7 точки. До края обаче нашите момчета не допуснаха да се стигне до обрат и затвориха мача при 11 точки преднина 64:53.

Във втория ни мач от първия кръг, нашият тим се изправи срещу Черно море Порт. Домакините започнаха силно, но Шумен бързо се върна в мача след добри отигравания в защита. Във втората част обаче варненци показаха добра игра под кошовете и логично направиха разлика. През третата четвърт Черно Море продължи да доминира в борбата под кошовете и да държи нашият тим на дистанция, съдиите също помогнаха на домакините с няколко спорни фала и върната топка, която донесе техническо на Атанас Колев. От този момент до края отборът от Варна контролираше събитията на терена и се поздрави с победа – 77:63.

Треньорът на юношите Янко Янков заяви, че е доволен от победа, но подчерта че играта на нашият тим трябва да продължи да се подобрява и че нямаме право да се отпускаме до края на редовния сезон в регион Добруджа. Предстоят ни два мача срещу Дунав Русе и Академик Варна, които ще се състоят на вторият турни в Силистра на 21.11.2015 г.