Юноши (19): Загуба във Варна, но успешен дебют за две от момчетата (12) при батковците

БК Шумен загуби последния си мач от юношеската А група, регион „Североизток“. Юношите ни отстъпиха на Черно море Тича във Варна със 75:50, но въпреки загубата ще запази третото място в класирането. За Черно море това пък бе 7 победа от 7 мача и им предстои дерби срещу Дунав Русе за определяне на победителя в групата. Мачът за Шумен е запомнящ се не с друго, а с дебюта, който направиха двама от най-талантливите 12-годишни шуменци за юношеския отбор. Тунджай Нусин и Виктор Златев регистрираха първи минути при батковците, като и двамата се проявиха на терена – Тунджай отбеляза след точна стрелба от дистанция, а Виктор Златев показа огромен хъс и грабна две борби, въпреки че отстъпваше значително в ръстово отношение на снажните варненски юноши.

Двубоят започна много силно за домакините, които играеха изключително активно в защита и не позволяваха на нашият тим да организира лесни нападения. Това им позволи да започнат да трупат преднина, която до края на първото полувреме достигна 17 точки разлика. Борбата под двата коша бе другия елемент, в който варненци имаха очевидно преимущество. Второто полувреме премина в същото русло и момчетата на Денислав Коцев не дадоха шанс на Шумен да направи обрат. В края на мача на терена се появиха и резервите на двата отбора, които затвориха срещата при 75:50 в полза на Черно море Тича.

В другия двубой от последния 10 кръг Дунав победи Ънстопабъл с 99:52. До края на надпреварата остава да се изиграе още един кръг – отложения 7 кръг, в който се срещат Дунав – Черно море Тича, които ще определят победителя в регион „Североизток“. Наградата за спечелилия първо място ще е директно участие на финалите на републиканско първенство, докато за втория остава възможността да приема един от зоналните турнири, явяващи се квалификация за финалите. В другия двубой Академик посреща Ънстопабъл във Варна. Мачът е без значение, защото дори Академик да победят, те няма как да изместят Шумен от третото място, заради по-добрите показатели на нашия отбор в преките двубои. Следете нашия сайт в секция Резултати, за да разберете крайното класиране в регион „Североизток“ на юношеската А група.