Юноши (19): И Делфин не успя да спре победната серия на Шумен в Елитна група – Изток

Шуменските юноши постигнаха шести успех в Елитна група – Изток. Нашият тим се наложи като гост над Делфин Бургас с 84:44 в мач от 8 кръг на първенството и запазва първото място с 6 победи и 1 загуба. Днешния съперник Делфин е с 1 победа и 6 загуби и на шеста позиция след 7 изиграни мача.

Шумен започна силно и очаквано вкара над 20 точки още в първата четвърт. Шуменци играеха добре и в защита и още след 10 минути игра разликата вече бе 9 точки – 21:12. През втората част Шумен отново контролираше мача. Нашият тим играеше повече от добре в защита, лимитирайки възможностите на съперника да се върне в мача. Нашият сложи още 6 точки преди почивката – 36:21.

В третата четвърт шуменци решиха да затворят мача. Безупречно нападение, безмилостна защита и убедително спечелена част с 33:9. Разбира се в последната част мотивацията на шуменци да поддържат високо темпо намаля, а Делфин показа зъби и изигра равностойна последна част, която обаче отново отиде в полза на Шумен, дори и само с 1 точка – 15:14. Крайният резултат – 84:44 и поредна победа за Шумен в елитната група на юношите.

В следващия кръг, който ще се играе на 17 март, Шумен ще приеме Спартак Плевен в зала „Младост“ от 13.00 ч.