Юноши (19): Много слабо първо полувреме и нова загуба на Шумен от Дунав

Юношите на Дунав Русе победиха връстниците от Шумен за втори път през редовния сезон на А група, регион „Североизток“. Много слабо първо полувреме на шуменските баскетболисти предреши мача, като все пак през втората половина нашите момчета показаха характера и играха много по-равностойно. Въпреки загубата Шумен задържа третото място в класирането след като Черно море Тича победиха Академик във варненското дерби.

Двубоят започна отлично за гостите, които само за 4 минути натрупаха преднина от 10 точки. Шуменските баскетболисти допуснаха множество грешки в тези минути, а русенци водени от Николай Титков реализираха своите възможности в нападение. В средата на частта домакините сякаш се „постоплиха“ в студената зала и след няколко хубави разигравания в нападения намалиха преднината с няколко точки. В края обаче нападението на русенци отново заработи страхотно и след няколко тройки разликата достигна повече от 15 точки.

Третата четвърт шуменци продължиха да грешат и да пропускат своите стрелби, докато нападението на Дунав показваше страхотна ефективност и русенци бележеха или принуждаваха играчите на Шумен да ги фаулират и увеличаваха точковия си актив. Освен Николай Титков, Александър Иванов и Иванов Иванов също допринесоха с добрата си игра в нападение. Дунав спечели убедително полувремето с 56:26 и се оттегли спокоен за втората половина.

Третата четвърт започна много по-добре за Шумен, които направиха серия от три поредни коша и намали част от огромния дефицит. Николай Титков, обаче продължи с феноменалните изяви в нападение и след бомба от осмия метър последва и фаул с кош и преднината се върна на 30 точки за Русенци. Цялата четвърт се разви кош за кош и завърши 24:24.

Последната четвърт отново започна добре за Шумен, но въпреки добрата зона и няколкото откраднати топки нашите баскетболисти не успяха да намалят чувствително преднината на гостите, които водени от вездесъщия Титков успяваха да разбият зоната и да отбележат лесни точки. Мотивацията и на двата отбора намаля в края на мача и това пролича в резултатността – Дунав спечели последната четвърт 17:13, а с това и мача 97:63.

Следващата среща на Шумен в юношеската А група е срещу лидерите Черно море Тича като гост във Варна на 16.02.2017.