Юноши (19): Нова загуба за юношите в Ямбол след игра на приливи и отливи

Юношите на Шумен записаха нова загуба в А група, регион „Изток“, нашите отстъпиха на лидера в класирането до момента Тунджа Ямбол с 67:89. Въпреки загубата, Шумен запазва петото място преди утрешния мач между Академик Варна и Дунав Русе. Тунджа пък остават непобедени на върха.

Шуменските юноши за пореден мач не влязоха убедително в началото и домакините се възползваха повеждайки с 12:2. Последваха по-силни минути за шуменци, които заиграха равностойно на противника си, но разликата не падаше под 10 точки. В края на частта Тунджа направи още една силна серия и затвори първата четвърт при стабилна преднина. Втората четвърт бе по-силна за зелените от Шумен, които затегнаха защита и показаха, че имат доста баскетболни достойнства. По-малкото грешки в организиране на играта доведоха и до намаляване на резултата. До края на полувремето нашият тим успя да стопи част от преднината на гостите и се оттегли със 7 точки пасив на полувремето.

Шумен отново не започна убедително полувремето и Тунджа си върна преднината от 10 точки. Третата четвърт бе на приливи и отливи за двата съперника, но домакините от Ямбол успяваха да организират по-добре играта си и разликата не слизаше под 10 точки. Последната четвърт продължи в същия ритъм, ямболии взеха повече борби, направиха по-малко технически грешки и логично качиха преднината до 22 точки – 67:89 като при този резултат дойде и края на срещата.

Следващият мач на Шумен е ново гостуване, този път в Казанлък на Розова долина, а двубоят е на 09.11.2017 от 12.00ч.

Снимка: Архив на БК Шумен