Юноши (19): Първа победа за Шумен в А група

БК Шумен записа първият си успех в новата А група за юноши. Нашият тим се наложи над Ънстопабъл Добрич със 78:52.  С успеха нашите се изкачиха на трето място във временното класиране.

Двубоят започна чудесно за Шумен и след няколко добри атаки поведохме в резултата. Отличната защита на шуменци им позволи да направят разлика, като в тези минути основен реализатор бе Димитър Радев. Последва отпускане в редиците на домакините, от което гостите се възползваха. Те реализираха поредица от няколко безответни точки и се върнаха на само 5 точки – 16:11 в полза на Шумен.

През втората четвърт Шумен отново заигра добре в защита, добра преса на половин игрище, нови точки за Радев, както и добро включване на Серафимов и Хюсеин отново вдигнаха аванса на Шумен. До края на полувремето гостите от Добрич реализираха няколкото открили им се възможности, но се оттеглиха на почивка при изоставане от 15 точки.

Второто полувреме започна добре за Шумен и бързо разликата достигна 20 точки. Гостите, обаче използваха най-силното си оръжие стрелбата за три точки и към края на третата четвърт успяха да намалят разликата до 10 точки. В игра се завърна Радев, който реализира тройка, последвана от хубава асистенция към Теодор Димитров, който също бе точен от тройката. Добре се включиха и Тунай Джемил и Никола Николов, който освен, че реализира от няколко добри стрелби принуждаваше гостите да го пращат на наказателната линия. Шумен увеличи отново преднината си и се поздрави с успеха при 78:52.

Следващият мач на нашите юноши е на 29.11.2016 като гост на един от фаворитите в групата Дунав Русе.