Юноши (19): Шумен завърши сезона в А група със загуба

БК Шумен загуби в последния кръг от редовния сезон на А група, регион „Североизток“. Шуменци отстъпиха на Черно море Тича с 49:90 във Варна, като това е трета загуба от този противник. Двубоят нямаше значение за крайното класиране, тъй като Черно море си бяха осигурили първото място, а загубата нямаше как да измести Шумен от третото място.

Без значение, че важността на този мач не бе голяма, момчетата от двата отбора се хвърлиха още от самото начало, опитвайки се да докажат, че са подобрили играта си и заслужават повече минути както при юноши, така и в мъжките отбори. Варненският отбор показа по-добри умения в защита през първите минути и закономерно започна да трупа разлика. Шумен затегнаха защитата в края на първата четвърт, но „моряците“ вече си бяха осигурили стабилна преднина. В началото на втората четвърт Шумен заигра доста по-добре и в нападение, което се отрази на резултата. Нашият тим успя да стопи разликата на варненци до 9 точки. Все пак отпускането в редиците на Черно море не продължи дълго. Освен, че показваха по-добри пробиви и стрелба, варненци успяваха да си вземат и борбите в нападение, което им позволи да отворят преднина от над 20 точки.

През второто полувреме Шумен заигра по-равностойно на своите варненски връстници, но голямата разлика не предполагаше нещо повече от почетна загуба. До средата на последната четвърт Шумен успяваше да поддържа пасива до 25 точки, но физически по-здравите юноши на Черно море вдигнаха оборотите в самия край на срещата и бързо разликата стигна 41 точки – 90:49 в полза на  „моряците“.

Черно море Тича завършва редовния сезон на първо място при юношите старша възраст с 12 победи от 12 мача. Втори е Дунав Русе с 9 победи и 3 загуби (и трите от Черно море). Трети са Шумен с 5 победи и 7 загуби, четвърти са Академик Варна – 4 победи и 8 загуби, а на дъното е Ънстопабъл Добрич с 12 загуби.