Юноши (19): Шумен загуби от Черно море Тича в А група, въпреки добрата игра

БК Шумен претърпя трета загуба в А група при юношите до 19 години. Нашият тим отстъпи на Черно море Тича като домакин с 60:77, въпреки че игра много добре през по-голямата част от срещата. С успеха „моряците“ запазват първото си място непобедени – 4 победи от четири мача, докато Шумен пък е предпоследен със само един успех над Ънстопабъл.

Двубоят започна повече от добре за гостите от Варна, които отбелязаха бърз кош веднага след спорната топка, а след това и тройка на Йоан Йоргов (бивш състезател от школата на Шумен). Шумен върнаха един кош чрез Никола Славеев, но варненци продължиха с добрите изяви в нападение и след нова тройка на Йоргов разликата бързо скочи до 11 точки. Домакините се разиграха в края на частта и след страхотни изяви в защита, успяха да си осигурят няколко по-лесни коша на бърза атака, а Алапай Хюсеин и Никола Николов бяха на два пъти точно от тройката, за да намалят преднината на варненци до само 3 точки 19:16 в края на частта.

Втората четвърт повтори сценария от първата част, гостите от Варна направиха силни първи пет минути, в които разликата скочи бързо до 10 точки, но след средата на частта Шумен затегна защитата и бързо върна разликата до 2 точки, главно благодарение на Виктор Серафимов и Димитър Радев, които бяха активни и в двата края на терена – реализираха в нападение, а в защита обираха борбите и крадяха топката от противника. Все пак Черно море спечели с 1 точка тази четвърт и се оттегли с преднина – 34:30 на полувремето.

Второто полувреме започна с по два успешни изстрела и за двата отбора, но последваха 5 минути, в които съперниците се надпреварваха да пропускат стрелби и да грешат в организирането на атаките си. Милен Чолаков спря сушата с коша на бърза атака за 34:39 в полза на гостите, но след това те затегнаха защитата и след няколко коша на бърза атака успяха отново да се откъснат в резултата. Нашият тим изобщо не намираше път към коша на гостите, а те продължиха да бележат и затвориха тази четвърт при 18 точки преднина 54:36.

Шумен продължи да пропуска и в последната четвърт, а „моряците“ вкараха два нови коша, но 3 минути след началото нов кош на Милен Чолаков, започна серия за домакините от 18:3, с която се доближихме на 10 от варненския тим. В средата на частта гостите най-после успяха да отбележат нови два коша от игра, но тройка на Димитър Радев съкрати преднината им до едва 8 точки – 57: 65. Последва размяна на кошове, но от този момент до края варненци изиграха страхотни 3 минути, в които успяха да ограничат Шумен до едва една точка от фаул в самия край на срещата, докато те реализираха възможностите си и спечелиха със 77:60