Юноши (19): Шумен записа убедителна победа срещу Тунджа Ямбол

Шумен победи като домакин Тунджа Ямбол в отложен мач от 5 кръг на Елитна група – Изток. Нашият тим се наложи над противника с 95:71, за своята 4 победа и е на първо място до момента със само 1 загуба. Тунджа пък са на второ място с 4 победи и 2 загуби до момента.

Срещата играна в шуменската зала „Младост“ започна повече от добре за шуменските юноши, които показаха почти перфектна стрелба в първите 10 минути. Нашият тим бележеше от всяка позиция, като в същото време пазеше добре своя кош и закономерно взе първата четвърт с 29:14. Гостите от Ямбол обаче изравниха играта през втората четвърт и на свой ред показаха защо водеха в класирането преди днешния мач. Тунджа записа 25 точки в тази четвърт, но Шумен продължи да играе добре в нападение и след 21 вкарани точки загуби само 4 точки от аванса си преди почивката.

През второто полувреме шуменските юноши не позволиха на Тунджа да продължи да сваля преднината. Юношите в жълто-зелено играеха силно в защита, а в нападение продължиха да бъдат ефективни и след 22:15 в третата четвърт и 23:17 в последната част затвориха мача с убедителна преднина – 24 точки за 95:71 срещу силния отбор на Тунджа Ямбол.

Шумен има да изиграе един отложен мач с Черно море Тича от 6 кръг, като преди това ще гостува в мач от 8 кръг на Делфин в Бургас на 4 март от 13.00 ч.