Юноши (19): Шумен започна с победа участието във финалите на републиканско първенство

Шуменските юноши до 19 г. записаха победа в първия си двубой от група Б във финалите за републиканското. Нашият тим победи Буба Баскетбол със 76:62 в първи кръг от групата, а в другия двубой ЦСКА се наложи над Дунав 2016 Русе. Утре Шумен се изправя срещу Дунав 2016, като мачът отново е от 17.00 ч. и ще бъде излъчван на живо в YouTube канала на БФБаскетбол.

Днешният двубой между Шумен и Буба започна много по-добре за софийският отбор. Буба показа по-добра защита, по-добра стрелба и закономерно поведе убедително с 14:4 след по-малко от 5 минути игра. Шумен се събуди във втората половина на откриващата четвърт и започна да наваксва изоставането си, което бе сведено до 4 точки, но Буба затвори частта с кош за 23:17 в своя полза. Много по-добра втора четвърт за Шумен. Защитата на нашият тим бе на много високо ниво. Шуменци допуснаха едва 11 точки в тази четвърт, а нападението ни се възползва от всяка открита възможност и след 21:11 във втората част нашите юноши се оттеглиха на почивка с аванс от 4 точки – 38:34.

В третата четвърт и двата тима показа добра защита. Кошовете идваха трудно и резултатът се движеше кош за кош Шумен успяваше да се здържи напред в резултата и след 15:15 в тази част влезе с 4 точки аванс в последната четвърт. Шуменските юноши обаче изиграха последния период със самочувствие. Отново защитата ни бе на високо ниво. Гардовете на Шумен записаха доста откраднати топки и лесни точки в тази част. Авансът мина 10 точки и до края Шумен нямаше проблем да го задържи. Нашият тим игра до последния съдийски сигнал без да се отпуска. Янко Янков е опитен треньор и знае, че в този формат на турнира всяка точка, срещу всеки съперник може да е решаваща. Шумен затвори мача с 14 точки преднина – 76:62.

При победа утре над Дунав 2016 нашият тим може да си осигури участие на полуфиналите.

Снимка: BGbasket.com

 

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата